Fredag 27 Maj
Stockholm

Blekt SSK föll mot Djurgården

1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6

Södertälje hade chansen att knappa in ytterligare på Timrå ovanför kvalstrecket ikväll. Men laget gjorde sin sämsta match på länge och var helt energilösa i hemmamatchen mot Södertälje och förlorade med 1-3.– Bilden spontant är att vi inte skapar en målchans, säger tränaren Peter Popovic.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Södertälje kunde komma ikapp Timrå närmast ovanför kvalstrecket på torsdagen. Men laget var märkbart energilöst i matchen mot Djurgården på hemmaplan.

Man avlossade bara 16 skott mot mål under matchen och hade inte mycket alls att komma med.

Redan efter andra perioden var Pierre Hedin inne på att det inte var mycket som kändes bra för dagen.

– Det är inte mycket som stämt idag. Vi har inte energin för att vara spelförande lag idag och då blir passningsspel och sånt därefter också, sade han till ppv.

Kristofer Ottosson satte 2-1 för Djurgården i mitten av första perioden i numerärt överläge innan SSK svarade snabbt med ett påpassligt mål av Jonas Almtorp direkt därefter.

– Jag tror den fastnar på någon back där, så jag bara drar till där när den ramlar ner framför mål, sade Almtorp.

Därefter var det slut på det roliga för Södertälje som tidigt i andra perioden fick se Jacob Josefson slå in 2-1 efter en lång och bred målvaktsretur. Timmy Pettersson sköt och Josefson hade bara att lappa in pucken i tom kasse.

Därefter bevakade man ledningen föredömligt och satte 3-1 genom Marcus Nilson i tom kasse med en och en halv minut kvar.

– Vi kuggar liksom inte i. Det är mer en och en och vi lyckas liksom inte checka fast dom. Bilden spontant är att vi inte skapar en målchans. Vi kommer inte åt dom, sade tränaren Peter Popovic besviket efteråt.

Djurgården seger innebar att man såg till att lämna Skellefteå tre poäng bakom sig och lite utrymme ner till femteplatsen och comebackande lagkaptenen Marcus Ragnarsson, som varit borta sedan han blev tacklad av Marcus Hurtig i matchen mot Luleå för en tid sedan, har svaret på varför Djurgården lyckats så bra i vinter.

– Hardy har fått oss att vara med på tå och han tolererar inte att vi inte går för fullt. Det har gjort att vi blivit lite mer tighta i gruppen och kräver mer av varandra på ett annat sätt än förra året.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela