Fredag 27 Maj
Stockholm

Antti Pihlström flyttar hem till Finland

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Antti Pihlström har varit en av säsongens största besvikelser i svensk hockey. Nu får han också ta konsekvenserna av det och lämnar Färjestad omedelbart för att flytta hem till Jyväskylä.- Den poängmässiga utdelningen har inte blivit vad varken vi eller Antti hoppats på, säger sportchefen Thomas Rundqvist.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Han värvades till Färjestad i hopp om att kunna visa upp det succéspel som gjorde honom till finsk publikfavorit i VM för två år sedan. Det spelet har det synts väldigt lite av från Antti Pihlströms sida under debutsäsongen i Elitserien.

På 43 matcher har det bara blivit fyra mål och sex assist, ett facit långt under vad alla hade räknat med.

- Han har svarat för ett hundraprocentigt arbete hos oss. Han har haft en bra inställning och fungerat bra i gruppen, men den poängmässiga utdelningen har inte blivit vad varken vi eller Antti hoppats på, säger Rundqvist till klubbens hemsida.

Främst är det faktumet att Dick Axelsson och Mikael Johansson återvänt till klubben som gör att man har känt sig mer eller mindre tvingade att göra en förändring på anfallssidan.

- Med Dick Axelsson och Micke Johansson in i truppen har vi femton forwards och när vi fick en förfrågan på Antti tyckte vi att det blev en lösning som var bra för alla parter, säger Rundqvist.

Pihlström flyttar nu hem till det regerande finska mästarlaget JYP. Han har tidigare tillhört Jokerit, Blues, SaiPa och HPK i den finska hockeyn.

JYP ligger just nu fyra i FM-ligan efter att ha haft en knackig start på den nya säsongen, bland annat sedan man tappat fjolårets stora ledargestalt Jarkko Immonen till ryska mästarna Kazan.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela