1 av 3
- Foto: Bildbyrån
2 av 3
- Foto: Bildbyrån
3 av 3
- Foto: Bildbyrån

Antti Pihlström flyttar hem till Finland

Antti Pihlström har varit en av säsongens största besvikelser i svensk hockey. Nu får han också ta konsekvenserna av det och lämnar Färjestad omedelbart för att flytta hem till Jyväskylä.- Den poängmässiga utdelningen har inte blivit vad varken vi eller Antti hoppats på, säger sportchefen Thomas Rundqvist.


Han värvades till Färjestad i hopp om att kunna visa upp det succéspel som gjorde honom till finsk publikfavorit i VM för två år sedan. Det spelet har det synts väldigt lite av från Antti Pihlströms sida under debutsäsongen i Elitserien.

På 43 matcher har det bara blivit fyra mål och sex assist, ett facit långt under vad alla hade räknat med.

- Han har svarat för ett hundraprocentigt arbete hos oss. Han har haft en bra inställning och fungerat bra i gruppen, men den poängmässiga utdelningen har inte blivit vad varken vi eller Antti hoppats på, säger Rundqvist till klubbens hemsida.

Främst är det faktumet att Dick Axelsson och Mikael Johansson återvänt till klubben som gör att man har känt sig mer eller mindre tvingade att göra en förändring på anfallssidan.

- Med Dick Axelsson och Micke Johansson in i truppen har vi femton forwards och när vi fick en förfrågan på Antti tyckte vi att det blev en lösning som var bra för alla parter, säger Rundqvist.

Pihlström flyttar nu hem till det regerande finska mästarlaget JYP. Han har tidigare tillhört Jokerit, Blues, SaiPa och HPK i den finska hockeyn.

JYP ligger just nu fyra i FM-ligan efter att ha haft en knackig start på den nya säsongen, bland annat sedan man tappat fjolårets stora ledargestalt Jarkko Immonen till ryska mästarna Kazan.

Hockeysverige.se

/
FBK
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

1 timme sedan

Stark högt upp i Texas

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?