Fredag 27 Maj
Stockholm

Oavgjort i streckmatchen

1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

En poäng till vardera lagen tillfredsställde inte någon. Modo lyckades inte utnyttja sin fina form till att ta stjäla den åttonde och sista slutspelsplatsen från Frölunda. Det blev 1-1 i Örnsköldsvik.- Det kanske var en reaktion efter urladdningen mot HV, funderar modokaptenen Per Svartvadet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter förra lördagens tuffa uppgörelse mellan Frölunda och Modo i Scandinavium var förväntningarna på returmatchen i Fjällräven Center högt uppskruvade.

Men streckmötet levde aldrig upp till hajpen.

Det blev en tillknäppt match med få målchanser och få avslut. Det enda spelarna hade att vara nöjda med var poängen.

Modo inledde bäst och spelade bra i första perioden där tjeckbacken Tomas Mojzis inledde målskyttet efter att ha hittat luckan mellan benen på en passiv Johan "Honken" Holmqvist. Roligare än så blev det inte för hemmapubliken.

- Jag är besviken, säger Per Svartvadet till ppv. Vi gör inte någon bra match. Inför andra perioden pratade vi om att få en bra start, men då var vi riktigt dåliga.

Pettersson nära att bli matchhjälte

Niklas Andersson kvitterade för Frölunda. Han snappade upp pucken på offensiv blålinje och sköt ett slagskott som överrumplade Roman Malek i hemmakassen.

- Den tar nog på klubban på en av deras backar och ställer målvakten, men det räknas det också, konstaterar målskytten.

Matchen gick till förlängning där Fredrik Pettersson hade ett gyllene läge att döda matchen. Han kom fri i slutsekunderna men prickade stolpen med sitt slagskott.

- Det var väl ganska rättvist, säger frölundakaptenen Joel Lundqvist om resultatet.

- Det var en tät match som inte hade så mycket öppningar. Jag förstår om det ser passivt ut på isen, men alla krigar där ute.

Resultat innebär att Modo ligger kvar under slutspelsstrecket, en poäng efter Frölunda. Positivt för bägge lagen var att Luleå förlorade mot Skellefteå och därmed drogs in i streckstriden på allvar. Laget har bara tre poäng fler än Frölunda.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela