Hannu Aravirta får ännu en finsk back till sitt förfogande.
Hannu Aravirta får ännu en finsk back till sitt förfogande. - Foto: Bildbyrån

Modo ersättare Sondell med finländare

Modo hade inte värvat färdigt. På söndagen lade klubben beslag på ännu en finsk back. Nu är det klart att 29-årige Henri Laurila ansluter från Lahtis Pelicans.- Laurila är en tuff i sin spelstil, säger tränaren Hannu Aravirta.


Sista dygnen innan transferstoppet vid midnatt har varit förvånansvärt lugna. Men i Örnsköldsvik utnyttjade man den sista möjligheten att förstärka laget innan fönstret stänger. På söndagen gjorde Modo klart med den tunge defensivbacken Henri Laurila.

29-åringen kommer närmast från Lahtis Pelicans i finska ligan där han har upplevt en skadefylld säsong och bara spelat 13 matcher. Enligt Modo gjorde han nyligen comeback och har fått rikligt med istid.

- En lite annorlunda back än Daniel Sondell som lämnade oss i helgen, säger tränaren Hannu Aravirta i ett pressmeddelande.

- Laurila är en tuff i sin spelstil, stor, kraftig med en hårt slagskott, dessutom

rightare vilket är vad vi sökt också. Jag har haft honom som spelare då jag tränade Pelicans och har bara goda erfarenheter av honom. Det är en riktig kämpe och han ser fram emot att få pröva något nytt i karriären.

Debuterar sannolikt på torsdag

Henri Laurila är född och uppvuxen i Lahtis och har varit Pelicans trogen under större delen av karriären. Med undantag för två säsonger i Ilves och två i Italien med Asiago respektive Fassa.

Målsättningen är att Laurila ska debutera för Modo i bortamötet med Luleå på torsdag.

- Förhoppningsvis hinner han hit till vår träning på måndagen, men annars är han med på allvar från tisdag. Målsättningen är att han ska spela direkt på torsdag, säger Hannu Aravirta.

I och med värvningen av den finländske backen är Modos trupp för resten av säsongen satt.

- Vi är nöjda nu med den trupp vi har. Jag ser fram emot resten av säsongen med tillförsikt, säger sportchefen Fredrik Andersson.

Hockeysverige.se

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

1 timme sedan
Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

2 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

3 timmar sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

idag 15:02
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.