Fredag 27 Maj
Stockholm

Modo ersättare Sondell med finländare

 Hannu Aravirta får ännu en finsk back till sitt förfogande.
Hannu Aravirta får ännu en finsk back till sitt förfogande. Foto: Bildbyrån

Modo hade inte värvat färdigt. På söndagen lade klubben beslag på ännu en finsk back. Nu är det klart att 29-årige Henri Laurila ansluter från Lahtis Pelicans.- Laurila är en tuff i sin spelstil, säger tränaren Hannu Aravirta.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sista dygnen innan transferstoppet vid midnatt har varit förvånansvärt lugna. Men i Örnsköldsvik utnyttjade man den sista möjligheten att förstärka laget innan fönstret stänger. På söndagen gjorde Modo klart med den tunge defensivbacken Henri Laurila.

29-åringen kommer närmast från Lahtis Pelicans i finska ligan där han har upplevt en skadefylld säsong och bara spelat 13 matcher. Enligt Modo gjorde han nyligen comeback och har fått rikligt med istid.

- En lite annorlunda back än Daniel Sondell som lämnade oss i helgen, säger tränaren Hannu Aravirta i ett pressmeddelande.

- Laurila är en tuff i sin spelstil, stor, kraftig med en hårt slagskott, dessutom

rightare vilket är vad vi sökt också. Jag har haft honom som spelare då jag tränade Pelicans och har bara goda erfarenheter av honom. Det är en riktig kämpe och han ser fram emot att få pröva något nytt i karriären.

Debuterar sannolikt på torsdag

Henri Laurila är född och uppvuxen i Lahtis och har varit Pelicans trogen under större delen av karriären. Med undantag för två säsonger i Ilves och två i Italien med Asiago respektive Fassa.

Målsättningen är att Laurila ska debutera för Modo i bortamötet med Luleå på torsdag.

- Förhoppningsvis hinner han hit till vår träning på måndagen, men annars är han med på allvar från tisdag. Målsättningen är att han ska spela direkt på torsdag, säger Hannu Aravirta.

I och med värvningen av den finländske backen är Modos trupp för resten av säsongen satt.

- Vi är nöjda nu med den trupp vi har. Jag ser fram emot resten av säsongen med tillförsikt, säger sportchefen Fredrik Andersson.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela