Onsdag 28 Sep
Stockholm

"Det var ett omtumlande dygn"

Jonathan Hedströms comeback i Luleå har inte varit lyckad.
Jonathan Hedströms comeback i Luleå har inte varit lyckad. Foto: Scanpix

 Allt tydde på att Jonathan Hedström var på väg bort från Luleå, men när klockan slog midnatt på söndagen var han fortfarande kvar i klubben.- Det har varit en jävla turbulens, ett omtumlande dygn, berättar veteranforwarden för nsd.se.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Jonathan Hedströms comeback i Luleå har inte varit lyckad. På hela elitseriesäsongen har han bara mäktat med att göra ett mål och nyligen hamnade han utanför Luleås fyra kedjor och fick agera extraforward. Därför kom ryktena om att han var på väg att lämna Norrbotten inte som någon större chock. Men trots flyttrykten blev han kvar i Luleå.

- Jag ville inte slita upp familjen från Luleå, de har fått flytta runt så mycket och det kändes inte rätt. Dessutom är det ju här jag hör hemma, det är här jag vill spela. Jag vill spela bra, vi ska ju gå långt med det här laget, säger Hedström i en intervju med nsd.se.

Under helgen ryktades det att Jonathan Hedström var på väg till Frölunda såväl som finska Lukko Rauman.

- Det var några klubbar som var intresserade, det kan alltid hända inom hockeyn. Det var samma förra året när jag gick till CSKA Moskva, jag vet hur det funkar. Det var samma nu, Luleå fick erbjudande från lag som ville ha mig, berättar han utan att gå in i detalj på vilka klubbar som var intresserade.

"Tar tid att bli bra"

Kritiken mot Jonathan Hedström och hans ineffektivitet har bitvis varit hård. Han erkänner utan omsvep att han är missnöjd med sin säsong.

- Jag har ju inte varit bra, jag har inte spelat som jag ska. Kroppen känns okej, ljumskarna är det inga problem med, men jag slet av korsbandet för två år sedan och det tar tid för sånt att bli bra, säger han till nsd.se och syftar på smällen han fick av Djurgårdens David Printz under sin sejour i Timrå.

Varför får då inte den tidigare landslagsspelaren och elitseriestjärnan spelet att fungera? Själv tror han att det sitter i huvudet.

- Jag funderar för mycket, jag kanske känner av pressen lite för mycket. Det kan bli så ibland, man tänker på varför man missade ett läge och sen så blir resten av spelet drabbat av det. Jag borde kanske bli lite mer som jag var förr, när jag kom hit från Skellefteå. Då tänkte jag inte alls (skratt).

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.