Fredag 2 Dec
Stockholm

HV71:s nya drömbesked

1 av 3
Jukka Voutilainen klar för ytterligare fyra år.
2 av 3
Jukka Voutilainen klar för ytterligare fyra år. Foto: Scanpix
3 av 3

HV-fansen har ännu inte ens börjat rikta in sig på att jubla för ett SM-guld den här säsongen ännu. Ändå har man redan fått jubla som aldrig förr två gånger på kort tid. Idag skrev Jukka Voutilainen på för fyra år.- Jag hade ganska många erbjudande men att stanna i HV71 kändes som det rätta, säger Jukka Voutilainen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det råder ingen hejd på framgångarna för HV71 just nu. Man toppar Elitserien och ser ut att komma att skapa sig ett bra utgångsläge i slutspelet där man om inget oförutsett inträffar kommer bli seedade som etta eller tvåa.

För sex dagar sedan förlängde lagets storstjärna och ledargestalt Johan Davidsson på för fem nya säsonger.

Idag kom nästa drömbesked när hans radarpartner Jukka Voutilainen skrev på för fyra nya år.

- Det känns bra att det är klart. Jag hade ganska många erbjudande men att stanna i HV71 kändes som det rätta. Det är en bra organisation, bra lagkamrater och en bra stad. Jag bestämde mig för att om jag skulle vara kvar här, så vill jag stanna länge, säger Jukka Voutilainen i ett pressmeddelande.

Han kom till HV71 2006 och var poängkung i slutspelet när HV71 vann sitt senaste guld 2008.

I vinter har han varit skadedrabbad, men ändå hunnit med att göra 30 poäng på 28 matcher och är trots 17 missade matcher åtta i elitseriens skytteliga med sina 16 mål.

- Jukka är en riktig sniper och är värdefull för laget, inte bara i power play, han gör också ett stort jobb i det defensiva. En komplett spelare som alltid gör rätt för sig, säger sportchefen Fredrik Stillman.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.