Söndag 4 Dec
Stockholm

Hlinka matchhjälte när SSK besegrades

Jaroslav Hlinka gjorde två mål när SSK besegrades med 3-1.
1 av 6
Jaroslav Hlinka gjorde två mål när SSK besegrades med 3-1. Foto: SCANPIX
2 av 6
. Foto: SCANPIX
3 av 6
. Foto: SCANPIX
4 av 6
. Foto: SCANPIX
5 av 6
. Foto: SCANPIX
6 av 6
. Foto: SCANPIX

Tjecjen Jaroslav Hlinka blev tvåmålskytt när Linköping bortabesegrade Södertäjle med 3-1.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Linköping kunde knappast ha fått en bättre start när laget gästade Södertäjle. Inte ens två minuter av den första perioden hade passerat när Jaroslav Hlinka snyggt skickade in öppningsmålet i det vänstra krysset. Drömöppningen var ett faktum.

Hemmalaget skulle dock replikera rätt så omgående. Jonas Almtorp avslutade efter 4:57 minuters spel ett lysande anfall när han omarkerad och hur kyligt som helst styrde in bollen i kassen.

Men det var ändå bortalaget som skulle ta hem segern. I mellanperioden återtog LHC ledningen efter att SSK-försvaret gått bort sig rejält. Tjecken Hlinka bombade in ledningsmålet med ett direktskott och gjorde därmed sitt andra mål för kvällen.

- Södertälje vann mot HV71 och har tagit en del poäng mot slutet så vi visste att dem spelade med ett bra självförtroende och sätta press, så nyckeln var att spela enkelt i egen zon och få ut pucken något som vi lyckades med, säger Linköpings assisterande tränare Magnus Hävelid till klubbens hemsida.

Det sista och avgörande målet skulle komma med drygt tio minuter kvar av matchen. Sebastian Karlsson var spelaren som med sitt tredje mål för säsongen såg till att LHC till slut vann med 3-1.

- Linköping vann rättvist i kväll. Vi var inte riktigt på tårna, erkände SSK-tränaren Peter Popvicpresskonferensen efter matchen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.