- Foto: Scanpix

"Vi måste få ned de fasta kostnaderna"

Linköping riskerar att göra nytt minusresultat.


På isen går det bra, men om Linköpings ekonomi också ska gå bra måste laget minst gå till semifinal. Annars blir det minus i bokslutet för andra säsongen i följd, skriver corren.se.

- Vi kommer att göra ett bättre resultat än i fjol, det vet vi. Men skulle vi åka ut i kvartsfinal kommer vi att gå back, klargör klubbdirektören Mike Helber för tidningen och tillägger att ett kvartsfinalutträdet skulle innebära ett minusresultat på mellan en och två miljoner kronor.

Linköping har sänkt de totala kostnaderna jämfört med förra säsongen, men ett betydande publiktapp har ätit upp den förtjänsten.

- I år ligger vi helt okej till, men jag är allvarligt oroad över vårt läge framöver. Vi måste få ned de fasta kostnaderna. Vad händer under de närmaste två till fem åren? Det vet vi inte, konstaterar Mike Helber.

En fördel för Linköping och alla andra elitserieklubbar är att det nytecknade tv-avtalet ger extra slantar till nästa säsong. Det ökar från 16 till 22 miljoner kronor.

Hockeysverige.se

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

3 timmar sedan

Rödin: "En jäkla revansch"

3 timmar sedan
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

3 timmar sedan
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.