Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Vi måste få ned de fasta kostnaderna"

- 03/02/2010, 17:31 -

Scanpix

Linköping riskerar att göra nytt minusresultat.

På isen går det bra, men om Linköpings ekonomi också ska gå bra måste laget minst gå till semifinal. Annars blir det minus i bokslutet för andra säsongen i följd, skriver corren.se.

- Vi kommer att göra ett bättre resultat än i fjol, det vet vi. Men skulle vi åka ut i kvartsfinal kommer vi att gå back, klargör klubbdirektören Mike Helber för tidningen och tillägger att ett kvartsfinalutträdet skulle innebära ett minusresultat på mellan en och två miljoner kronor.

Linköping har sänkt de totala kostnaderna jämfört med förra säsongen, men ett betydande publiktapp har ätit upp den förtjänsten.

- I år ligger vi helt okej till, men jag är allvarligt oroad över vårt läge framöver. Vi måste få ned de fasta kostnaderna. Vad händer under de närmaste två till fem åren? Det vet vi inte, konstaterar Mike Helber.

En fördel för Linköping och alla andra elitserieklubbar är att det nytecknade tv-avtalet ger extra slantar till nästa säsong. Det ökar från 16 till 22 miljoner kronor.

Hockeysverige.se