Tisdag 5 Jul
Stockholm

Hånade Frölunda på väg mot toppen

Fyra raka vinster har fört laget till tredje plats.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Hånade, mobbade och uträknade för bara några veckor sedan. Nu är laget formstarkast i Elitserien och närmar sig ettan Linköping med stormsteg. Nyckeln? Målskyttarna har börjat producera. 14 mål på de fyra senaste. Dessutom tangerade veteranen Niklas Andersson Patrik Carnbäcks gamla målrekord för klubben.

– Det låter ju väldigt mycket med 216 mål, men det där bevisar bara att man är till åren kommen, säger Andersson till PPV.

Mot Rögle var det aldrig något snack om saken. Göteborgarna tog tag i taktpinnen från första början hemma i Scandinavium framför 11 000 fans.

– I första perioden har vi lite tur som kommer undan med 2-0, vi får bra utdelning. Men jag tycker vi fuskar med en del detaljer, sa Frölundatränaren Ulf Dahlén.

Resten av matchen som slutade hela 5-0 blev en transportsträcka.

– De två sista perioderna spelade vi riktigt bra. Med 3-0 kunde vi spela avslappnat, vi fick ner pucken ofta och kunde spela i deras anfallszon. Det gjorde vi bra med mycket närkamper därnere.

Nu har laget fyra raka vinster varav de två senaste utan att släppa in några mål, med två olika målvakter dessutom. Värvningen av offensiva Janne Niskala kan ha varit sista biten pusslet för ett Frölunda som nu ligger trea i Elitserien bara fem poäng efter ledande Linköping.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.