Lördag 3 Dec
Stockholm

"Det här är en gigantisk match"

1 av 2
Det här är en gigantisk match, säger Luleås poängkung Cam Abbott.
2 av 2
Det här är en gigantisk match, säger Luleås poängkung Cam Abbott. Foto: Scanpix

 Fyra raka förluster. Nu är Luleå på allvar inblandat i streckstriden. I kväll väntar en ytterst viktig match mot formstarka Modo, ett av lagen som flåsar norrbottningarna i nacken.- Det är definitivt en match som avgör väldigt mycket, säger Luleås Cam Abbott till NSD.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Ödesmatch må vara ett utnött uttryck, men när Luleå och Modo drabbar samman i Coop Arena i kväll är det väldigt mycket som står på spel. Skulle Luleå förlora har laget bara en poäng till godo på Modo, något som bäddar för en dramatisk avslutning inför slutspelet.

Det är dramatik som Luleå helst undviker.

- Det här är en gigantisk match, säger Luleås poängkung Cam Abbott till nsd.se.

- Det är definitivt en match som avgör väldigt mycket. I och för sig är det tio matcher kvar, men vi behöver trepoängare och det är dags att börja med det nu.

En viktig nyckel för Luleå är att just Cam Abbott och hans tvillingbror Chris rycker upp sig. Liksom övriga laget har de blivit sämre och sämre ju längre säsongen har lidit.

- Jag är lite besviken på mitt spel, men en sak som jag inte är besviken på är arbetsinsatsen. Både jag och Chris har sagt att vi ska försöka jobba hårt varenda dag och det tycker jag att vi har gjort. säger kanadensaren.

Jonathan Hedström bänkas

I Luleå har mycket av snacket kretsat kring Jonathan Hedström dagarna innan och efter transferstoppet. Det såg länge ut som om han skulle lämna Luleå, men i slutändan blev den underpresterande forwarden kvar.

I kväll får han inleda matchen på bänken. Han tar inte plats bland Luleås tolv främsta forwards.

- Jag försöker tänka positivt. Jag har snackat mycket med tränarna och killarna i laget. Jag ska försöka spela så enkelt som möjligt, precis som jag gjorde när jag kom till Luleå från Skellefteå (1999). Då körde jag bara på, säger Jonathan Hedström till Norrbottens-Kuriren.

- Jag vet att speltiden kommer. Det gäller bara att visa det. Det kommer många viktiga matcher framöver och vi vill givetvis till slutspel.

I Modo gör den finländske backen Henri Laurila debut efter att ha värvats till klubben från SM-liigalaget Pelicans förra helgen. Man mönstrar därmed fullt lag efter att Hans Jonsson blivit spelklar efter sjukdom, uppger klubben på sin webbsida.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.