Stockholm

Lindbäck spökade för HV – igen

. Foto: Scanpix

Ännu en gång gäckade Anders Lindbäck HV71. Sin vana trogen storspelade Timrås unge målvakt i Jönköping och hjälpte bottenlaget till en viktig poäng. - Skönt att ha pluspoäng på dem, tycker Lindbäck efter 2-2 i Kinnarps Arena

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

42 skott räckte inte. Ännu en gång den här säsongen hade serietvåan HV71 stora problem att få hål på Timrås sista utpost Anders Lindbäck 21-åringen stod i vägen för 15 skott bara i tredje perioden när hemmalaget jagade ett segermål.

- Det är väl tillfälligheter, säger Anders Lindbäck till Canal Plus om sitt speciella facit mot just HV71.

- Vi har spelat bra mot dem den här säsongen samtidigt som jag väl bygger upp ett självförtroende också, det är klart. Men i dag var det framför allt krigarinsatsen som gav poäng. Vi kämpade hela vägen.

Lagen lekte "följa John" under de två första perioderna. Gabriel Karlsson gav gästerna ett tidigt ledningsmål, men det hann inte ens gå en minut innan Per Ledin hade kvitterat.

Kritisk mot Kris Beechs formation

I andra perioden var det ombytta roller. David Petrasek sköt 2-1 i powerplay varpå Magnus Pääjärvi Svensson bara behövde 51 sekunder på sig att slå in 2-2.

- Vi får vara nöjda med poängen, vi har inte världens flyt just nu. Vi får kriga på, säger HV-tränaren Janne Karlsson som naturligtvis var missnöjd med utdelningen, men också med Kris Beechs formation med Björn Melin och Teemu Laine.

- De kom i gång i sista perioden, men där förväntar jag mig mycket mer.

Anders Lindbäck var också nöjd med en poäng.

- Vi behöver alla poäng vi kan få i jakten på slutspel, de blir jätteviktiga, säger den gänglige burväktaren vars Timrå nu bara är tre poäng bakom Frölunda.

- Du ser, det närmar sig.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.