Lördag 3 Dec
Stockholm

"Vi gör det mesta rätt"

. Foto: Bildbyrån

Färjestad fortsätter att ha det tungt i Göteborg. Frölunda tog säsongens tredje seger på hemmaplan mot Karlstadslaget. Framför allt efter bra spel i mellanperioden. – Vi gör det mesta rätt där ute, tyckte Christian Bäckman efter den andra perioden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Och det var just i den andra perioden som Frölunda grundlade sin seger. In i mellanakten hade man en 2–1-ledning efter två mål i power play i första perioden.

– Matcherna avgörs ofta i power play och vi har haft lite problem med det. Men nu har vi tränat hårt med både vårt power play och vårt box play, säger Tomi Kallio, som satte 1–0-målet, till ppv.

Färjestad kvitterade halvvägs in i perioden. Än en gång var det Lubos Bartecko som var sist på pucken. Elva poäng (7+4) är slovakens imponerande facit på de nio matcher han gjort i FBK.

Gästerna hade dock behövt ha med sig 1–1 in i paus, men i stället kunde "Pebben" Axelsson styra in 2–1 efter 19.17. Återigen i power play.

Turligt Frölundamål

I den andra perioden var det inget snack om saken. Frölunda vann skotten med 10–2 och perioden med 2–0. Och det var nog i underkant. Även om ett av målen var, minst sagt, turligt.

Christian Bäckman avlossade ett skott från blålinjen som gick högt över. Men studsade i plexiglaset, tillbaka och över ribban för att tillsist studsa i ryggen på Robin Rahm och in i målet...

– Vi vinner teket och jag försöker bara få skottet förbi deras första gubbe, beskriver Bäckman själv målet.

Spelar enklare


Frölundas seger mot FBK grundade sig i det enkla spelet.
– Vi gör allt lite enklare och mer noggrannare nu. Lite mer från grunden och mer diciplinerat. Vi försöker inte göra de snygga grejerna längre, säger Bäckman.

Färjestads lagkapten, Sanny Lindström var besviken.
– Är man inte på hugget och tar 50/50-kamperna så vinner man inte mot några lag i elitserien. Jag är besviken, hoppats på att vi skulle vara lite bättre, men Frölunda var helt klart bra.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nästa artikel
Modo tappar mark
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.