"Vi gör det mesta rätt"

Färjestad fortsätter att ha det tungt i Göteborg. Frölunda tog säsongens tredje seger på hemmaplan mot Karlstadslaget. Framför allt efter bra spel i mellanperioden. – Vi gör det mesta rätt där ute, tyckte Christian Bäckman efter den andra perioden.

Och det var just i den andra perioden som Frölunda grundlade sin seger. In i mellanakten hade man en 2–1-ledning efter två mål i power play i första perioden.

– Matcherna avgörs ofta i power play och vi har haft lite problem med det. Men nu har vi tränat hårt med både vårt power play och vårt box play, säger Tomi Kallio, som satte 1–0-målet, till ppv.

Färjestad kvitterade halvvägs in i perioden. Än en gång var det Lubos Bartecko som var sist på pucken. Elva poäng (7+4) är slovakens imponerande facit på de nio matcher han gjort i FBK.

Gästerna hade dock behövt ha med sig 1–1 in i paus, men i stället kunde "Pebben" Axelsson styra in 2–1 efter 19.17. Återigen i power play.

Turligt Frölundamål

I den andra perioden var det inget snack om saken. Frölunda vann skotten med 10–2 och perioden med 2–0. Och det var nog i underkant. Även om ett av målen var, minst sagt, turligt.

Christian Bäckman avlossade ett skott från blålinjen som gick högt över. Men studsade i plexiglaset, tillbaka och över ribban för att tillsist studsa i ryggen på Robin Rahm och in i målet...

– Vi vinner teket och jag försöker bara få skottet förbi deras första gubbe, beskriver Bäckman själv målet.

Spelar enklare

Frölundas seger mot FBK grundade sig i det enkla spelet.
– Vi gör allt lite enklare och mer noggrannare nu. Lite mer från grunden och mer diciplinerat. Vi försöker inte göra de snygga grejerna längre, säger Bäckman.

Färjestads lagkapten, Sanny Lindström var besviken.
– Är man inte på hugget och tar 50/50-kamperna så vinner man inte mot några lag i elitserien. Jag är besviken, hoppats på att vi skulle vara lite bättre, men Frölunda var helt klart bra.

/
/
Nästa artikel
Modo tappar mark

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.