Anders Söderberg - numera målkung i Skellefteå.
Anders Söderberg - numera målkung i Skellefteå. - Foto: Bildbyrån

Dvärgarnas kväll i Skellefteå

Det var inte de storväxta killarnas kväll i Skellefteå Kraft Arena, då hemmalaget tog emot HV71. Av de fem mål som föll i matchen, gjorde de inte alltför resliga Anders Söderberg och Mattias Tedenby samtliga av dem. Söderberg som numera kan kalla sig målkung.


Anders Söderberg har bara varit över femton mål vid ett tillfälle tidigare i elitseriekarriären. Under lördagen kom tillfälle nummer två, då den lille forwarden gick från tretton till sexton mål den här säsongen, då Skellefteå kunde hemmabesegra HV71 med 3-2.

Målen var för all del inga av Söderbergs mer avancerade i karriären, utan istället handlade om att han vid tre tillfällen stod rätt placerad framför kassen, då pucken bara ramlade ut till 34-åringen. Men alla mål räknas som bekant.

I och med kvällens hattrick, är också Söderberg Skellefteås klart bäste målskytt, tre mål före den interne måltvåan Jimmie Ericsson. Detta trots att Söderberg totalt poängmässigt ser ut att gå mot sin sämsta elitseriesäsong sedan 03/04, då han sedermera inte fick nytt kontrakt av Modo.

Snyggaste målet i matchen, var Mattias Tedenbys rappa handledsskott fram till 0-1 i den första perioden, men det skulle inte räcka för HV. Framförallt i andra halvan av matchen var västerbottningarna hetare kunde vinna tämligen välförtjänt mot ett HV71 som mest verkar vänta på slutspelet just nu och tappade mark till Linköping i kampen om seriesegern. I fall nu smålänningarna ens bryr sig om man kommer etta eller tvåa.

- De tappade huvudet och vi började spela. Jag vill berömma Ivan Majesky, Christoffer Norgren och Jyri Marttinen. De gjorde ett riktigt bra jobb idag, och självklart Söderberg också, säger hemmatränaren Hans Särkijärvi efter matchen.

På de fem senaste matcherna har HV71 bara tagit två poäng, medan Skellefteå ikväll fixade sin nionde raka seger hemma i Skellefteå Kraft Arena.

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Modo tappar mark
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.