Stockholm

Dvärgarnas kväll i Skellefteå

Anders Söderberg - numera målkung i Skellefteå.
Anders Söderberg - numera målkung i Skellefteå. Foto: Bildbyrån

Det var inte de storväxta killarnas kväll i Skellefteå Kraft Arena, då hemmalaget tog emot HV71. Av de fem mål som föll i matchen, gjorde de inte alltför resliga Anders Söderberg och Mattias Tedenby samtliga av dem. Söderberg som numera kan kalla sig målkung.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Anders Söderberg har bara varit över femton mål vid ett tillfälle tidigare i elitseriekarriären. Under lördagen kom tillfälle nummer två, då den lille forwarden gick från tretton till sexton mål den här säsongen, då Skellefteå kunde hemmabesegra HV71 med 3-2.

Målen var för all del inga av Söderbergs mer avancerade i karriären, utan istället handlade om att han vid tre tillfällen stod rätt placerad framför kassen, då pucken bara ramlade ut till 34-åringen. Men alla mål räknas som bekant.

I och med kvällens hattrick, är också Söderberg Skellefteås klart bäste målskytt, tre mål före den interne måltvåan Jimmie Ericsson. Detta trots att Söderberg totalt poängmässigt ser ut att gå mot sin sämsta elitseriesäsong sedan 03/04, då han sedermera inte fick nytt kontrakt av Modo.

Snyggaste målet i matchen, var Mattias Tedenbys rappa handledsskott fram till 0-1 i den första perioden, men det skulle inte räcka för HV. Framförallt i andra halvan av matchen var västerbottningarna hetare kunde vinna tämligen välförtjänt mot ett HV71 som mest verkar vänta på slutspelet just nu och tappade mark till Linköping i kampen om seriesegern. I fall nu smålänningarna ens bryr sig om man kommer etta eller tvåa.

- De tappade huvudet och vi började spela. Jag vill berömma Ivan Majesky, Christoffer Norgren och Jyri Marttinen. De gjorde ett riktigt bra jobb idag, och självklart Söderberg också, säger hemmatränaren Hans Särkijärvi efter matchen.

På de fem senaste matcherna har HV71 bara tagit två poäng, medan Skellefteå ikväll fixade sin nionde raka seger hemma i Skellefteå Kraft Arena.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nästa artikel
Modo tappar mark
Senaste nytt

Guide: Fotbolls-VM tisdag 6 december

Publicerades: 1 timme sedan

Mimmi Larsson lämnar Rosengård

Publicerades: 2 timmar sedan

Eskilstuna tvångsdegraderas – Uppsala erbjuds plats

Publicerades: 2 timmar sedan

De gör upp om Bragdguldet 2022

Publicerades: 2 timmar sedan

Norska skidskyttestjärnan borta året ut

Publicerades: 3 timmar sedan

Boxare protesterar utanför IOK:s högkvarter

Publicerades: idag 11:41

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.