Modo tappar mark

- 07/02/2010, 12:09 -

Bildbyrån

Frölunda vann, Timrå vann. Modo däremellan? Inte ett dugg. Det var inte Modos lördag när man föll med 1-4 borta mot Djurgården och tappade mark till slutspelsplatsen. - Jag såg inte ens att målvakten stack, sade Timmy Pettersson som gjorde ett av Djurgårdens två mål i tom kasse i slutminuterna.

Det har inte varit Modos vecka. Det kan man slå fast. Förlusten i Luleå i torsdags följdes upp av förlust mot Djurgården på lördagen.
Till skillnad mot matchen senast, där de närmast konkurrerande lagen inte vann, var det nattsvart den här gången när både Frölunda (drog ifrån och har fyra poäng ner till Modo under slutspelsstrecket) och Timrå (som gick upp på samma poäng bakifrån) vann båda sina matcher.

Modo föll med 1-4 och hade svårt att komma till mot seriens näst tätaste försvar i två perioder för att i tredje perioden skapa en hel del kvitteringschanser, men utan att få in pucken.

Per-Åge Skröder gav annars Modo en drömstart med mål redan efter 3.43. Men därefter var det slut på det roliga.
Jacob Josefson kvitterade tämligen omgående i spel med två man mer och i andra perioden satte Michael Holmqvist det som visade sig bli det matchavgörande målet.

Peter Forsberg var inte alls på topp i de två första perioderna, men blixtrade till i tredje och var med fyra minuter kvar framme med en strålande backhandpass till Mats Zuccarello Aasen som sånär kunde förvalta till en kvittering.

Modo sköt 17 skott i tredje perioden utan att överlista Stefan Ridderwall, som storspelade i Djurgårdens mål.

På slutet drog Djurgården ifrån när man fick Kyle Kubertanz utvisad med 2.35 kvar. Det resulterade i utplockad målvakt två gånger om för Modo - i totalt 28 sekunder. Men det räckte till att Djurgården skulle göra 3-1 och 4-1 från egen zon.

Mike Zigomanis drog in trean ganska omgående efter tekning från egen zon. Timmy Pettersson fick in fyran, utan att ens veta om att han sköt mot en tom kasse.

- Jag såg inte ens att målvakten stack där, sade Pettersson ärligt till Canal Plus efter matchen.
- Men den hade nog gått in ändå, lade han snabbt till.

Pettersson tyckte annars att matchen var en skön match att lira inför ett fullsatt Hovet.

- Jag tycker det var en bra hockeymatch. Kul att spela, mycket fysiskt spel och båda lagen bjöd upp till hög fart och det var fullsatt på Hovet. Bra stämning och bra match.

Hockeysverige.se