Torsdag 5 Aug
Stockholm

Linköpingstränaren utbuad av fansen

Christian Engstrand fick bära hundhuvud för Linköpings dåliga spel mot Rögle.
Christian Engstrand fick bära hundhuvud för Linköpings dåliga spel mot Rögle. Foto: Bildbyrån

Bytte målvakt - då kom buropen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Linköping gjorde en spak figur i måndagskvällens möte med jumbon Rögle. Tränaren Slavomir Lener gjorde ett desperat försk att väcka sitt lag: han bytte ut den unge målvakten Christian Engstrand efter två insläppta mål.

Det fick hemmapubliken att se rött. Leners agerande utmynnade i burop från läktarhåll. Inte heller i det egna laget var spelarna speciellt nöjda med tränarens initiativ.

- Jag blev chockad och första tanken var "vad gör han?". Ingen av oss fattade riktigt vad som hände, säger poängkungen Tony Mårtensson till corren.se.

- Synd om Chrille. Det var absolut inte hans fel. Det var helt dött i laget, men det hade varit bättre att bänka några av oss andra i stället.

Slavomir Lener försvarar sitt beslut.

- Vi kämpade inte tillräckligt, många hade tankarna på annat och jag ville väcka laget. Jag bytte inte ut Christian för att han var dålig, säger tränaren som har förståelse för publikens reaktion.

- Jag ser inget fel i det. De gillar Christian.

Om Slavomir Lener bad Christian Engstrand om ursäkt efter matchen är oklart, men de skulle talas vid, säger han till corren.se.

- Vi kommer att ta ett snack. Absolut. Han kommer att vara redo till nästa gång.

Linköping förlorade matchen med 4-3.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela