Stockholm

Slavomir Lener tackar för sig

1 av 3
2 av 3
. Foto: Scanpix
Det blir ingen fortsättning för Slavomir Lener i Linköpings bås.
3 av 3
Det blir ingen fortsättning för Slavomir Lener i Linköpings bås. Foto: Bildbyrån

Det blir ingen fortsättning för Slavomir Lener i Linköpings bås. Efter den här säsongen återvänder han hem till Tjeckien.- Det kräver förstås en del att arbeta som hockeytränare i ett annat land med familjen på hemmaplan, säger Lener.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sedan 2005 har Slavomir Lener varit verksam utanför hemlandet Tjeckiens gränser, först under två säsonger i Luleå och därefter under en kort sejour i tyska DEG Metro Stars innan han hamnade i Linköping inför förra säsongen.

Nu är det emellertid dags att flytta hem igen. På fredagen lämnade Lener beskedet att han inte kommer att träna Linköping nästa säsong. Hans hemlängtan har blivit för stor.

- Det kräver förstås en del att arbeta som hockeytränare i ett annat land med familjen på hemmaplan och nu har det dykt upp två mycket intressanta erbjudanden från mitt hemland Tjeckien. Jag vill hinna se över dem ordentligt samtidigt som jag förstår att LHC inte kan vänta med eventuella besked, säger 54-åringen i ett pressmeddelande från elitserieklubben.

Särkijärvi näst på tur?

Linköpings sportchef Johan Hemlin hyllar Slavomir Leners arbete under hans tid i klubben.

- Det är ingen tvekan om att Slava har gjort en mycket bra jobb med laget och presterat kontinuerligt starka resultat månad efter månad under tiden i Linköping, säger Hemlin.

- Samtidigt förstår vi Slavas situation där han har både familjen i Tjeckien och flera erbjudanden där. För LHC:s del kan vi inte vänta in dessa besked utan måste gå vidare. Vi har pratat igenom situationen ordentligt med Slava under en tid och är överens om det här beslutet.

Tidigare har Skellefteås tränare Hans Särkijärvi placerats som Leners ersättare i Linköping. Klubben meddelar dock i sitt pressmeddelande att de inte kommer att kommentera tillsättningen av en ny tränare förrän säsongen är över.

Slavomir Lener har en imponerande meritlista och har bland annat vunnit OS- (1998) och VM-guld (1996) som förbundskapten för det tjeckiska landslaget. 1997 och 1998 förde han nationen till VM-brons. På klubblagsnivå har han varit Sparta Prag trogen i den tjeckiska ligan. Dessutom har han arbetat som assisterande coach i NHL för både Calgary Flames och Florida Panthers.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Zlatan om VM: "Vill att Argentina ska vinna"

Publicerades: 1 timme sedan

Chelsea får vänta på CL-avancemang

Publicerades: 1 timme sedan

”Grå” seger för Färjestad

Publicerades: 1 timme sedan

Örebro vann målfesten – efter matchstraff

Publicerades: 2 timmar sedan

Sylvegård: "Vi hittar en väg att förlora"

Publicerades: 2 timmar sedan

Sjätte raka förlusten för Luleå: "Kan spela bättre"

Publicerades: 2 timmar sedan

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.