Fredag 7 Okt
Stockholm

Jimmie bakom tionde raka

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Tionde raka hemmasegern för Skellefteå. Tacka Jimmie Ericsson för det. Med två mål såg han till att vända 3-4 till övertidsseger med 5-4. - Bra för moralen, säger tvåmålsskytten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Timrå har bara vunnit en bortamatch under ordinarie matchtid den här säsongen. På lördagen såg nummer två ut att vara på väg in på poängkontot. Martin Sonnenberg gav gästerna ledningen med 4-3 i den tredje perioden i Skellefteå Kraft Arena och Timrå såg ut att ha händelserna under kontroll.

Men nu var det elitseriens kanske bästa hemmalag som stod för motståndet. När Timrå backade hem högg Skellefteå till. Det återstod mindre än tre minuter på klockan när Jimmie Ericsson tog fart längs högerkanten och använde Timråbacken Tomas Skogs som screen när han satte 4-4 mellan benen på Anders Lindbäck i målet.

- Jag tänkte att jag skulle testa att skjuta för en gångs skull. Jag brukar passa i de där lägena, säger Jimmie Ericsson till ppv.

29-åringen nöjde sig inte med det. I förlängningen bjöd han på ett vackert avgörande när han gjorde bort Anders Lindbäck genom att ta köksvägen och lirka in pucken.

Missad chans för Timrå

- Den är jag nöjd, ler Ericsson som hade en bra chans att passa Brad Moran i samma läge men valde att gå på avslut själv. Moran hade nämligen bränt två bra chanser tidigare.

- Två? Det var nog 22! Jag kollade hur nära han var, men det kändes bäst att försöka lägga in den själv.

Segern var Skellefteås tionde raka på hemmais. I och med tvåpoängaren förstärkte man sin position på fjärde plats. Dock med en match mer spelad än Färjestad som har en kvällsmatch.

För Timrå blev det en kostsam poängförlust. Laget hade möjlighet att gå ikapp Modo och blanda sig i slutspelsstriden på allvar. Den chansen gick man bet på.

- Det är en besvikelse när man är så nära tre poäng och bara får en. Men för oss är varje poäng viktig just nu, säger tvåmålsskytten Martin Sonnenberg.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.