2 av 11
3 av 11
Matchen slutade endast 1-1, men det var knappast brist på målchanser.
4 av 11
Matchen slutade endast 1-1, men det var knappast brist på målchanser. - Foto: SCANPIX

Ingen vinnare gav flera vinnare

Det var en viktig match i för två olika tabelläger. Men mötet mellan Djurgården och Brynäs fick ingen vinnare och bara två mål, trots fem skott i ramen och två utdömda straffar.

Mötet på Hovet mellan Djurgården och Brynäs var viktig för två läger i tabellen. Djurgården hade chansen att skapa utrymme till Färjestad ner på femte plats och längre ner hade Brynäs chansen att skaffa ett tungt avstånd till Modo närmast utanför slutspelsplats.

Men matchen fick ingen vinnare. Till glädje för Modo, Timrå, Luleå och Färjestad i första hand.
Men det saknades definitivt inte chanser i 1-1-matchen.

Både målvakter (Jacob  Markström och Gustaf Wesslau) och målramar storspelade under matchen.
Målramarna fick besök vid fem tillfällen under matchens gång, där det mest kritiska läget kom i förlängningens fjärde minut.

Då fick Sebastian Lauritzen chansen mot mer eller mindre tom kasse, sköt via en DIF-back i ribban och ner till Stephen Dixon som fick en ännu mer tom kasse att skjuta returen på när Andreas Holmqvist brutalt tryckte till honom i ryggen och räddade ett DIF-mål och tog en tvåa precis när DIF blivit fulltaliga efter en tidigare sudden-tvåa.

Men trots tre och en halv minut PP i sudden lyckades inte Brynäs avgöra.

- Jag kan inte se det riktigt så utan måste se till helheten. Det klart vi ville avgöra och spelade med tre forwards hela sudden, men nu är det ju inte Djurgården vi spelar mot tabellmässigt så jag kan inte vara helt missnöjd, sade Brynästränaren Niklas Czarnecki till Canal Plus.

Utöver fem puckar i målramen hade matchen två straffar. Båda misslyckade sådana.

Marcus Nilson sköt sin i stolpen i första perioden sedan Jimmie Ölvestad dragits ner av Ossi-Petteri Grönholm och i tredje brände Magnus Kahnberg med ett backhandskott sedan han själv dragits ner i ett friläge och ordnat straffen.

- Tät match. Bra målvaktsspel. Mindre bra powerplay kanske… från bådas sida, var Hardy Nilssons kommentar till matchen.

Brynäs tog annars ledningen i första perioden. Magnus Kahnberg hittade Jonas Nordqvist som slog in matchens första mål.

- Sundström lägger ner och Kahnberg river åt sig pucken. Jag hade Ove på bortre stolpen där, men sen såg jag att han (Wesslau) öppnade upp sig, sade Nordqvist.

I andra periodens mitt kvitterade Andreas Engqvist efter att ha slagit in egen retur efter ett stolpskott. Marcus Nilson stod för en enastående enhandsframspelning till målet som friställde Engqvist.

Annars var det målvakternas match. Inte minst Jacob Markström efter att Djurgården tryckt på större delen av matchen.

- Han är en blivande stormålvakt och Sveriges bästa målvakt, konstaterade Niklas Czarnecki kort om sin målvakt.

/
/

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

Stark högt upp i Texas

Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.