Stockholm

Czarnecki förlänger med Brynäs

Brynäs gillar vad Niklas Czarnecki har gjort som tränare för klubben. Därför får han stanna. I dagarna förlänger han sitt kontrakt med Gävlelaget. "Jag är muntligt överens med Brynäs", säger tränaren.


Läs mer

Kontinuitet är ledordet för Brynäs inför nästa säsong. Efter att ha förlängt kontrakten med nyckelspelare som Lars Jonsson, Jörgen Sundqvist och Jonathan Granström har turen nu kommit till tränaren Niklas Czarnecki.

- Det stämmer. Jag är muntligt överens med Brynäs om en fortsättning, säger han till arbetarbladet.se.

- Jag har inte skrivit på några papper än, men kommer att göra det vilken dag som helst.

Det nya kontraktet löper över de två kommande säsongerna. 44-årige Czarnecki är nu inne på sin andra säsong som huvudtränare för Brynäs, dit han hämtades tillsammans med Leif Boork när laget skulle räddas från allsvenskt spel för två år sedan.

"En liten bit kvar"

I fjol förde den tidigare Boforstränaren Brynäs till slutspel. Där tog det stopp efter fyra raka förluster mot Färjestad. Den här säsongen ser Brynäs ut att gå mot slutspel igen, men Czarnecki vill inte ta ut någon glädje i förskott.

- Det känns som det är en liten bit kvar. Så det vore oerhört skönt om vi kunde ta en trepoängare mot Rögle nu, säger han inför kvällens hemmamatch mot den avhängda jumbon.

En annan Brynästränare som kan befinna sig i elitserien nästa säsong är den mindre kände Mats Bäcklin. Han förde Brynäs J20-lag till SM-guld i fjol.

- Jag har blivit erbjuden att stanna i Brynäs. Men jag vet inte hur jag ska göra eftersom jag blivit kontaktad av en annan elitserieklubb, säger han till Arbetarbladet.

43-åringen har coachat Brynäs J20-lag sedan 2005.

Hockeysverige.se

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.