Onsdag 28 Sep
Stockholm

Sen kvittering räddade Timrå

Timrå räddades av en sen kvittering.
Timrå räddades av en sen kvittering. Foto: SCANPIX

När Luleå förlorade hade Timrå chansen att, åtminstone tillfälligt, ta sig upp på slutspelsplats. Chansen tog man inte men fick åtminstone med sig en poäng från hemmamötet mot Brynäs efter en sen 2-2-kvittering.- Vi gör en ganska dålig match överlag, så vi får vara glada att vi tar poäng, säger Mattias Karlsson som spelade fram till kvitteringsmålet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Timrå uppgavs ha stora sjukdomsproblem inför matchen mot Brynäs. När det väl kom till kritan saknades bara Kamil Piros och Sebastian Erixon och en av dom som varit sjuka senaste dagarna - Martin Sonnenberg - visade inga tecken på just det faktumet.

Han krutade in 1-0 med första periodens enda mål efter en elegant droppass från Daniel Corso. Sonnenberg vilade från träningen igår och förklarade själv att han mått bra av det.

- Jag har känt mig tung i skallen ett par dagar och behövde vila igår, det var vad jag behövde och nu är jag redo att köra igen, sade han till ppv efter målet som kom redan 45 sekunder in på matchen.

Därefter tappade Timrå allt i matchen och lät Brynäs ta över mer och mer. Man vände också på tillställningen.

Eero Somervuori satte 1-1 med andra periodens enda mål, ett skott ur dålig vinkel som slank in.

- Det var lite tur, det var genom Lindbäck… men det var kul ändå, konstaterade finländaren.

Magnus Kahnberg satte tvåan tidigt i andra perioden när han fick ett friläge, framspelad av Jonas Nordqvist, och grundlurade Anders Lindbäck med en skottfint innan han gick till höger och retfullt kunde lägga upp pucken.

- Jag hade ett friläge när vi mötte Brynäs hemma och då satte jag den mellan benen på honom, så jag försökte finta där så att han skulle gå på den, förklarade Kahnberg om säsongens 16:e mål.

Men när allt hopp tycktes vara ute för Timrå och man inte skapade chanser utan lät Brynäs styra ut dom mest hela perioden slog man till.

Man fick tekning offensivt, plockade ut Anders Lindbäck och med 43 sekunder kvar sköt Mattias Karlsson från blå och Martin Sonnenberg styrde in pucken framför mål.

Sonnenberg som varit i brutal form efter OS, trots sjukdomen. Med sina två mål på lördagen har han gjort sju mål på fyra matcher sedan uppehållet.

- Sonnenberg står framför mål efter varje träning och jag och Styf och flera andra står och skjuter, så det är ingen tillfällighet att det är han som gör sådana mål, förklarade Mattias Karlsson.

Trots att Timrå inte lyckades plocka in mer än en poäng på Luleå ovanför slutspelsstrecket, ansåg man sig - med facit i hand - vara nöjda med att ha fått en poäng.

- Vi gör en ganska dålig match överlag, så vi får vara glada att vi tar poäng, sade Karlsson.

- Man måste ju komma ihåg att Brynäs är väldigt svårspelade och har inte torskat så mycket. Dom får ner farten bra på oss, och sen gör vi ju som jag sa en väldigt dålig match och är väl inte först på en enda puck där ute.

 

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.