Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hedström ska lösa Luleås måltorka

- 09/03/2010, 15:30 -
Hedström får förtroende i powerplay.
1 av 2

Hedström får förtroende i powerplay.

Bildbyrån

Tillsammans med bröderna Abbott.
2 av 2

Tillsammans med bröderna Abbott.

Bildbyrån

För en dryg månad sedan ville Luleå bli av med honom. Nu blir Jonathan Hedström en av nyckelspelarna när norrbottningarna inleder sin ödesvecka med att möta Södertälje på hemmais.

Jonathan Hedström har bara gjort ett mål på 45 matcher den här säsongen. Ändå placeras han nu i powerplayformationen med tvillingarna Cam och Chris Abbott inför kvällens match.

- Vi måste få ut fler mål och den andra (formationen) har inte fungerat, säger tränaren Roger Rönnberg till NSD.

Luleå nollades av Djurgården hemma i Coop Arena och brände massor med powerplaymöjligheter. Mot Södertälje ökar chanserna till utdelning. Nästjumbon kommer till Norrbotten med upp till sex spelare avstängda efter storbråket i matchen mot Skellefteå i lördags.

Fredrik Svensson och Lukas Kilström blev inte utvisade för sin medverkan i slagsmålen mot Skellefteå. Dock har duon anmälts till förbundet i efterhand, skriver Länstidningen. Utöver dessa två fick Daniel Josefsson, Stefan Gråhns, Petri Pakaslahti och David Fredriksson match penalty. Dessutom är lagkaptenen och största stjärnan Linus Klasen skadad efter tacklingen han fick av Oscar Lindberg.

Luleå har frågetecken för Marcus Hurtig och Anders Burström som båda dras med knäskador.

Hockeysverige.se