Lördag 24 Sep
Stockholm

Kriget om slutspel - så tar sig klubbarna dit

Luleå har allt i egna händer och vinner man de tre sista är det klart.
1 av 4
Luleå har allt i egna händer och vinner man de tre sista är det klart. Foto: Scanpix
Vinner Frölunda mot Timrå i kväll är slutspel ett faktum.
2 av 4
Vinner Frölunda mot Timrå i kväll är slutspel ett faktum. Foto: Scanpix
Modo måste förlita sig på att Luleå inte vinner mer än två matcher.
3 av 4
Modo måste förlita sig på att Luleå inte vinner mer än två matcher. Foto: Scanpix
För Timrås del ser det mörkt ut. Resultaten måste gå deras väg.
4 av 4
För Timrås del ser det mörkt ut. Resultaten måste gå deras väg. Foto: Scanpix

Vi är nu inne på upploppet av elitserien. Med tre omgångar kvar att spela blir kampen om slutspel allt hårdare och det är fullt krig nere vid strecket.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
DET SENASTE OM ALLA ELITSERIELAGEN

De fyra lagen som är inblandade i streckstriden är Frölunda, Modo, Luleå och Timrå. Från Frölunda, som toppar, skiljer det sju poäng ner till Timrå i botten. Det är med andra ord riktigt tight när det är nio poäng kvar att spela om för några av lagen.

Det här måste lagen göra för att klara sig till slutspel:

Frölunda har mycket att spela om

Frölunda ligger i dagsläget på 75 poäng och möter i kväll Timrå i Scandinavium. Om Frölunda lyckas vinna efter ordinarie speltid, då säkrar de en slutspelsplats samtidigt som Timrå definitivt missar slutspel. Det ska mycket till om göteborgarna missar slutspel, men förlorar de så är Timrå med i spelet igen. Det är med andra ord mycket att spela om i Göteborg i kväll - för båda lagen.

Modo måste förlita sig på Luleå

Modo hade i går chans att utöka sitt försprång över Luleå då de spelade mot Skellefteå. Men det lyckades de inte med då man bara bärgade en poäng. De ligger på 71 poäng - bara två före Luleå och med en match mer spelad. Modo måste vinna alla matcher och Luleå får vinna max två av de återstående tre. De måste alltså lita på att norrbottningarna förlorar. Luleå får vinna max två matcher för att slutspel ska bli verklighet i Foppa-land.

Luleå har allt i egna händer

Norrbottningarna har verkligen ett guldkantat slagläge när de möter kvalserieklara Södertälje hemma i Coop Arena. Värt att tillägga är att SSK saknar hela 11 spelare efter avstängningar och skador. Luleå landar just nu på 69 poäng i tabellen. Vinner de sina resterande tre matcher klarar de slutspel. De har allt i sina egna händer.

Timrå måste vinna i kväll

Profetian ser mörk ut för Timrå. Om de ska ha någon chans att ta sig till slutspel måste de vinna sina tre kvarstående matcher. Samtidigt måste både Luleå och Modo förlora i alla fall en match. Redan i kväll kan beskedet om ingenmansland komma då det väntar en måstematch i Göteborg mot Frölunda.

Värt att notera är att om både Timrå och Modo får full utdelning på de återstående matcherna landar båda lagen på 77 poäng och målskillnad får avgöra. Om så blir fallet ligger Modo bäst till just nu med +10 medan Timrå ligger på -14.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.