Luleå har allt i egna händer och vinner man de tre sista är det klart.
1 av 4
Luleå har allt i egna händer och vinner man de tre sista är det klart. - Foto: Scanpix
Vinner Frölunda mot Timrå i kväll är slutspel ett faktum.
2 av 4
Vinner Frölunda mot Timrå i kväll är slutspel ett faktum. - Foto: Scanpix
Modo måste förlita sig på att Luleå inte vinner mer än två matcher.
3 av 4
Modo måste förlita sig på att Luleå inte vinner mer än två matcher. - Foto: Scanpix
För Timrås del ser det mörkt ut. Resultaten måste gå deras väg.
4 av 4
För Timrås del ser det mörkt ut. Resultaten måste gå deras väg. - Foto: Scanpix

Kriget om slutspel - så tar sig klubbarna dit

Vi är nu inne på upploppet av elitserien. Med tre omgångar kvar att spela blir kampen om slutspel allt hårdare och det är fullt krig nere vid strecket.


DET SENASTE OM ALLA ELITSERIELAGEN

De fyra lagen som är inblandade i streckstriden är Frölunda, Modo, Luleå och Timrå. Från Frölunda, som toppar, skiljer det sju poäng ner till Timrå i botten. Det är med andra ord riktigt tight när det är nio poäng kvar att spela om för några av lagen.

Det här måste lagen göra för att klara sig till slutspel:

Frölunda har mycket att spela om

Frölunda ligger i dagsläget på 75 poäng och möter i kväll Timrå i Scandinavium. Om Frölunda lyckas vinna efter ordinarie speltid, då säkrar de en slutspelsplats samtidigt som Timrå definitivt missar slutspel. Det ska mycket till om göteborgarna missar slutspel, men förlorar de så är Timrå med i spelet igen. Det är med andra ord mycket att spela om i Göteborg i kväll - för båda lagen.

Modo måste förlita sig på Luleå

Modo hade i går chans att utöka sitt försprång över Luleå då de spelade mot Skellefteå. Men det lyckades de inte med då man bara bärgade en poäng. De ligger på 71 poäng - bara två före Luleå och med en match mer spelad. Modo måste vinna alla matcher och Luleå får vinna max två av de återstående tre. De måste alltså lita på att norrbottningarna förlorar. Luleå får vinna max två matcher för att slutspel ska bli verklighet i Foppa-land.

Luleå har allt i egna händer

Norrbottningarna har verkligen ett guldkantat slagläge när de möter kvalserieklara Södertälje hemma i Coop Arena. Värt att tillägga är att SSK saknar hela 11 spelare efter avstängningar och skador. Luleå landar just nu på 69 poäng i tabellen. Vinner de sina resterande tre matcher klarar de slutspel. De har allt i sina egna händer.

Timrå måste vinna i kväll

Profetian ser mörk ut för Timrå. Om de ska ha någon chans att ta sig till slutspel måste de vinna sina tre kvarstående matcher. Samtidigt måste både Luleå och Modo förlora i alla fall en match. Redan i kväll kan beskedet om ingenmansland komma då det väntar en måstematch i Göteborg mot Frölunda.

Värt att notera är att om både Timrå och Modo får full utdelning på de återstående matcherna landar båda lagen på 77 poäng och målskillnad får avgöra. Om så blir fallet ligger Modo bäst till just nu med +10 medan Timrå ligger på -14.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.

Svensk succé – ryttarstjärnorna i topp i finalen

igår 20:40
Henrik von Eckermann varnade för landslagskompisen Peder Fredricson i världscupfinalen. Fredricson ligger tvåa efter den första omgången i Riyad efter den snabba och felfria ritten på Catch Me Not – enbart slagen av von Eckermann. Jag är inte förvånad. Kul att slå honom och jättekul att vi båda är i topp, säger världsettan.

Nadal lämnade Barcelona till stående ovationer

igår 18:34
Comebacken på arenan som bär hans namn tog slut efter två matcher. Tennisstjärnan Rafael Nadal förlorade i raka set mot Alex de Minaur i den andra omgången av Barcelonas ATP-turnering. Det var en fantastisk upplevelse att få möta "Rafa" här på hans egen bana, säger de Minaur.

Kittel GP-tvåa – "Tarzan sviker mig aldrig"

igår 15:56
Med i den absoluta toppen efter den inledande GP-ritten i världscupfinalen. Patrik Kittel och hans Touchdown gjorde avtryck direkt i Riyad. Fullträffen gav en överraskande andraplats. "Tarzan" sviker mig aldrig. Jag skulle vilja rida küren redan nu, säger Kittel.