Fredag 30 Jul
Stockholm

Vill bygga laget kring hemvändare

Färjestads kull med spelare födda 1980 har varit framgångsrik. Nu hoppas sportchefen Thomas Rundqvist att det är just de spelarna som ska ge laget ett lyft till nästa säsong. Högst på önskelistan finns trion Jonas Frögren, Rickard Wallin och Christian Berglund.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

- Om de här killarna nu vill röra på sig ska vi verkligen göra det vi kan för att få dem hit. Vill vi ha in några killar är det de här. Det är den typen av människor vi skulle kunna ha nytta av, säger Thomas Rundqvist till Värmlands Folkblad.

Frögren och Wallin sitter på utgående kontrakt med Toronto Maple Leafs. Väldigt lite tyder på att de erbjuds någon förlängning, men Thomas Rundqvist vill inte ta ut något i förskott.

- Självklart pratar vi med varandra, det förstår alla. Svårigheten med dom är att de själva inte riktigt vet, de vill slutföra säsongen där borta och komma hem och landa lite. Men vår förhoppning är givetvis att vi ska kunna knyta båda två till oss.

Ett annat huvudbry inför kommande säsong blir målvaktsfrågan. Henrik Karlsson försvinner troligtvis till NHL och San José Sharks. Det lämnar positionen intill Robin Rahm öppen.

- Det viktiga är att det är en bra och utvecklingsbar målvakt som samtidigt inte stänger dörren helt för Robin Rahm. Han är också ett ämne vi tror på, säger Thomas Rundqvist till vf.se.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela