Måndag 3 Okt
Stockholm

Poängkungen ska ta Luleå till slutspel

Pär Arlbrandt har prickat formen rätt.
Pär Arlbrandt har prickat formen rätt. Foto: Scanpix

Pär Arlbrandt har prickat formen rätt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Allt om avgörandet hittar du här

Det hette att han var för liten och omständlig för att spela i elitserien. Den här säsongen har Pär Arlbrandt bevisat att det var skitsnack. Efter att ha vunnit den allsvenska poängligan i fjol värvades han och radarpartnern Niklas Olausson till Luleå. De plockades in i skuggan av tvillingarna Cam och Chris Abbott, men när grundserien snart ska summeras är det kanadensarna som har hamnat i skuggläge.

I den viktiga 3-0-segern över Södertälje i tisdags var det Pär Arlbrandt som stod för det mesta i offensiv väg. Han sköt ett mål och spelade fram till de övriga två. Formationen med honom, Olausson och Jonathan Hedström avgjorde matchen.

- Det gick riktigt bra för oss. Vi är ganska lika varandra i spelstil och hittar varandra bra. Vi hade också läge för fler mål, och jag hoppas vi får ännu bättre utdelning mot Rögle, säger Pär Arlbrandt till Norrbottens-Kuriren inför kvällens bortamatch i Ängelholm.

Arlbrandt toppar den interna poängligan med 36 poäng (16+20) på 50 matcher. Han avgör gärna mot Rögle, en klubb han spelade för mellan 2003 och 2007, men predikar tålamod framför en alltför aggressiv attackhockey.

- Vi måste ha tålamod och inte tro att vi skall avgöra direkt. Rögle har vunnit mycket hemma den sista tiden så det gäller att vi kommer dit och kan spela avslappnat och vårda pucken, menar han.

I Luleå är det inför kvällens match frågetecken för Pierre Johnsson och Fredrik Styrman. Båda backarna har dragits med sjukdomsbesvär.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.