Fredag 23 Jul
Stockholm

Luleå i pole position

Luleå har skaffat sig ett ypperligt tillfälle att ta sig till slutspel efter att ha plockat två poäng mot Rögle på bortaplan och behöver nu "bara" kryssa mot Timrå hemma i sista för att ta åttondeplatsen. - Det är bara att gnugga på, vi har en bit kvar att vandra innan det är klart, sade Robin Jonsson som var delaktig i segermålet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var gastkramande spänning i Ängelholm när Rögle mötte Luleå i en match som kom att till slut såga av Modo i slutspelsrejset.

Det var ett mål 1.37 in i förlängningen när Johan Fransson tryckte in ett skott från blå med Robin Jonsson skymmandes framför mål som gav Luleå ett mål som kan visa sig vara nog så viktigt inför framtiden.

Dels ordnade målet att Modo definitivt hängdes av, och dels att Luleå klarar sig undan med ett kryss efter full tid mot Timrå i avslutningsmatchen hemma i Luleå på lördag.

- Vi hade gärna haft tre poäng med oss, men dom jobbar på bra och vi får nöja oss med två, sade Robin Jonsson till ppv efter matchen.

En trepoängare hade gett Luleå ett ännu bättre utgångsläge. Då hade man haft råd att förlora med fyra mål mot Timrå utan att ge upp slutspelsplatsen.

- Det är bara att gnugga på, vi har en bit kvar att vandra innan det är klart, fortsatte Jonsson.

Matchens fräckaste mål gjorde annars backen Jan Sandström när han kvitterade till 2-2 direkt efter Rögles 2-1-mål i första perioden. Sandström fick pucken i offensivt läge och verkade för 2-3 sekunder tro att han var Pavel Bure i högform när han lirkade sig igenom och drog upp Cristopher Nihlstorp på läktaren i sitt friläge.
- Jag vetefan vad som hände där. Men det var kul, sade backen.

- Det var inte så svårt, det var bra gata. Det är sånt som händer, fortsatte Sandström.

Luleå var bara åtta minuter från att ta den där trepoängaren. Kristofer Berglund satte 3-2, ett mål som godkändes först efter videokoll sedan domaren blåst av spelet - men inte visste om det var avblåst innan pucken var i mål eller inte.

Mathias Månsson, som senare kvitterade för Rögle, ansåg att målet godkändes felaktigt.

- Jag står precis bredvid domaren och hör ju när han blåser… men shit happens, menade Månsson som annars var besviken över förlusten.

- Så länge man förlorar matcher kan man inte vara nöjd. Det spelar ingen roll vad matcherna gäller. Den här matchen kan vi bara glömma. Vi fick en poäng, det får man väl ta med sig.

Då fick han frågan om sitt mål istället:

- Mitt mål var bara tur, förklarade Månsson och brast ut i skratt.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela