Torsdag 29 Jul
Stockholm

Montén: "Man vill inte möta någon"

Mikael Johansson och Tomas Montén har tillsammans med Hardy Nilsson en del att funder över inför valet av motståndare i slutspelet.
Mikael Johansson och Tomas Montén har tillsammans med Hardy Nilsson en del att funder över inför valet av motståndare i slutspelet. Foto: SCANPIX

Djurgården hade förhoppningar om en tredjeplats, men knep andraplatsen. Därmed får man välja motståndare i slutspelet som tvåa – men det är knappast något enkelt val.– Egentligen vill man inte möta någon, säger tränaren Tomas Montén till Nyheter24.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

GÖTEBORG. Djurgården fulländade en utmärkt grundserie genom att vinna borta mot Frölunda med 5-2.

Tränaren Tomas Montén hade hoppats på att en seger skulle ge dem en tredjeplats – men det blev ännu bättre än så. I och med att HV71 snodde poäng av Linköping hamnade man till slut tvåa.

– Vi visste att vi hade jättemycket att spela för när vi kom hit. Vi trodde att vi kunde komma trea till femma, men nu blev vi tvåa också, säger Tomas Montén med ett brett leende till Nyheter24.se och fortsätter:

– En jättebra match tycker jag. Vi sätter press på Frölunda hela vägen och visar att vi verkligen ville vinna matchen.

För Frölunda var matchen betydelselös. Och det syntes.

– Man offrar inte allt för att vinna en match som egentligen inte gäller något om man ska spela slutspel fem dagar senare. Det var det vi hoppades på när vi gick in i matchen och det känns som att det var det vi vann på också, säger Montén.

Hur skulle du summera grundserien?

– Jättebra. Jag tycker att det var kul för de 16 spelare som var med från den förra tunga säsongen, att de nu fick göra en bra säsong och visa att de är väldigt bra hockeyspelare. Vi har egentligen inte haft några svackor. Jag tror att vi förlorade som mest tre matcher på raken.

Hur kommer ni att resonera när ni väljer lag i slutspelet?

– Vi vet inte riktigt än. Vi väljer som nummer två, så vi får vänta och se vad HV väljer. Givetvis får vi prata igenom vilket lag vi känner för, men egentligen så vill man ju inte möta någon, säger tränaren och skrattar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela