Lördag 31 Jul
Stockholm

Hardys överraskande val

Topplagen har gjort sina val. Och det var Djurgården som stod för skrällen. I stället för att välja ett Frölunda man har haft lätt för under säsongen föll valet för Brynäs. - Vi har inte förlorat mot Frölunda, men då är det risk för att underskattningen smyger sig på, säger tränaren Hardy Nilsson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

HV71-Timrå.
Djurgården-Brynäs.
Linköping-Frölunda.
Skellefteå-Färjestad.

Där har ni årets kvartsfinaler i SM-slutspelet.

På söndagen valde de tre topplagen i elitserietabellen sina motståndare i Canal Plus studio. HV71:s tränare Janne Karlsson var först ut och valde Timrå - samma motståndare som Jönköpingslaget slog ut ur fjolårets kvartsfinalspel.

- Det är lite pest eller kolera, men vi hade en process på bussen efter matchen i går och enades om Timrå, säger Janne Karlsson som valde bort Frölunda som motståndare.

Charles Berglund, tränare för Timrå, hade bara superlativ att säga om kvartsfinalmotståndaren.

- Inte oväntat men inspirerande. Jag har sagt det både före och efter säsongen att HV är Sverige bästa lag tillsammans med Djurgården, säger "Challe" som trots allt kan se något positivt med mötet.

- Vi har pluspoäng på dem i serien, vi får fortsätta på inslagen väg.

Djurgården överraskade

Efter Janne Karlsson var det Hardy Nilsson och Djurgårdens tur att välja. Många hade räknat med att stockholmarna skulle välja Frölunda eftersom Djurgården har kraftig plusstatistik på dem den här säsongen - fyra segrar och en oavgjord. Men icke. Hardy Nilsson valde Brynäs.

- Vi har inte förlorat mot Frölunda, men då är det risk för att underskattningen smyger sig på, säger djurgårdstränaren.

- Det här känns bra. Vi vet precis hur Brynäs spelar, att vi har haft svårt för dem och vet vad vi måste förbättra.

Brynästränaren Niklas Czarnecki gillar utmaningen i att möta serietvåan.

- Roligt! Djurgården är ett lag som jag tycker skiljer sig extremt från andra puckvårdande lag. Vi har gjort bra matcher mot dem under säsongen.
 
"Vi går bara efter tabellen"

Linköping tappade andraplatsen till Djurgården under gårdagens sista omgång. Det tvingade tränaren Slavomir Lener att välja mellan Frölunda och Färjestad. Tjecken valde göteborgarna.

- Vi går bara efter tabellen, motiverar han valet.

- Det är ett lag laddat med offensiv talang och jag tror att nyckeln till den serien kommer att bli special teams, spelet i numerärt under- och överläge. Det kommer att bli skillnaden.

Ulf Dahlén tror på en underhållande kvartsfinalserie.

- Vi har gjort bra matcher mot dem och det har varit rolig hockey, alltid bra matcher, säger han.

"Vet att vi kan slå dem"

För fjärdeplacerade Skellefteå blev det aldrig något val. De fick helt enkelt ta det lag som "blev över" - Färjestad. Lagen möttes i semifinal i fjol. Då hade inte Skellefteå skuggan av en chans.

- Det ska bli spännande, konstaterar Skellefteås tränare Hans Särkijärvi.

- Vi har vunnit de två sista mot dem och vet att vi kan slå dem. Innan dess hade vi sju eller åtta raka utan seger.

Per-Erik "Perra" Johnsson har liksom kollegan Tommy Samuelsson tränat Skellefteå tidigare och känner till motståndaren väl.

- Vi har bra minnen därifrån, både Tommt och jag. Även gemensamt från i fjol, säger "Perra" Johnsson som har respekt för motståndaren.

- De har gått starkt. (Andreas) Hadelöv går mot en ny vår, Jimmie Ericsson och Anders Söderberg har gått bra. Det finns mycket att se upp för.

På torsdag startar slutspelsfesten. De sämre rankade lagen inleder på hemmais.

 

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela