Söndag 25 Jul
Stockholm

Timrå får konkurrens om Boforsstjärna

Timrå och Färjestad vill värva Bofors center Patrik Lundh.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Timrå har tidigare visat intresse för Bofors genombrottscenter Patrik Lundh. Nu får man konkurrens av Färjestad. Till Värmlands Folkblad säger sportchefen Thomas Rundqvist att han gärna ser 21-åringen i Karlstad nästa säsong.

– Det är en spelare som vi följt i ett par års tid. Han har haft en bra utveckling i Karlskoga och blivit bättre och bättre. En energispelare som står för fart och fläkt som vi dessutom tror att det finns mycket utvecklingspotential i.

Patrik Lundh själv är smickrad över Färjestads intresse.

– Kanonkul. En jättebra klubb som är väldigt professionell i allt man gör, säger han till vf.se.

Efter 39 poäng (15+24) på 45 matcher i allsvenskan är den tidigare JVM-silvermedaljören hett villebråd på marknaden. Målet är att spela elitseriehockey kommande säsong.

– Självklart vill man utvecklas hela tiden. Jättekul att elitserieklubbar hört av sig, det är ett kvitto på att man gjort någonting bra. Säsongen i helhet är jag nöjd med.

Bortsett från Timrå och Färjestad uppges Djurgården och Frölunda också ha visat sitt intresse för Patrik Lundh, som spelade juniorhockey i just Djurgården innan han flyttade till Malmö 2007.

– Jag hoppas att våra chanser är goda att få honom. Nu är vi ju inte ensamma om att dra i honom men jag hoppas att vi ligger bra till. Jag hoppas han har ett gott öga till oss med tanke att han varit här ett flertal gånger och även känner flera killar i laget, säger Thomas Rundqvist.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela