Onsdag 28 Jul
Stockholm

Färjestad vann kampen om JVM-stjärnan

Färjestad har gjrot klart med Patrik Lundh.
Färjestad har gjrot klart med Patrik Lundh. Foto: BILDBYRÅN

Patrik Lund jagades av ett flertal elitserieklubbar. Men nu står det klart att den 21-årige stjärnan kommer att spela för Färjestad de kommande två säsongerna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Att Patrik Lundh inte skulle bli kvar i Bofors efter den säsongen han haft stod ganska tydligt klart redan halvvägs in på säsongen.

Redan då aviserades både Frölunda och Djurgården som högintresserade av den 21-årige centern.

Efter två säsonger i Bofors gör han "det naturliga steget" över till Färjestad. Det som inte är naturligt med det hela är att han inte ingått i Färjestads talangprogram.

- Vi tror mycket på att Patrik kan spela det här spelet även i Elitserien. Vi har följt honom på nära håll i två säsonger och känner väl till hans kvaliteter, säger sportchefen Thomas Rundqvist i ett pressmeddelande.

JVM-centern från 2008, som var med och föll i den där snöpliga suddenförlusten mot Kanada i Pardubice, hamnade i Bofors efter att ha gjort sin första seniorsäsong i Malmö - dit han kom från Djurgårdens organisation.

15 mål, 24 assist och ett oftast strålande samarbete med succéspelaren och tillika elitserieaktuelle Jacob Blomqvist blev Lundhs facit på 45 matcher för Bofors i Allsvenskan.

I playoff mot Malmö gjorde han ett av lagets mål över de två matcherna.

- Patrik har stor potential i sitt spel.Med sin fart och sin inställning jobbar han hårt varje gång han är på isen, säger Rundqvist vidare.

Lundh är Färjestads första bekräftade nyförvärv inför nästa säsong. Ja, hela Elitseriens första bekräftade nyförvärv inför nästa säsong, för att vara mer exakt.

 

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela