Färjestad har gjrot klart med Patrik Lundh.
Färjestad har gjrot klart med Patrik Lundh. - Foto: BILDBYRÅN

Färjestad vann kampen om JVM-stjärnan

Patrik Lund jagades av ett flertal elitserieklubbar. Men nu står det klart att den 21-årige stjärnan kommer att spela för Färjestad de kommande två säsongerna.


Att Patrik Lundh inte skulle bli kvar i Bofors efter den säsongen han haft stod ganska tydligt klart redan halvvägs in på säsongen.

Redan då aviserades både Frölunda och Djurgården som högintresserade av den 21-årige centern.

Efter två säsonger i Bofors gör han "det naturliga steget" över till Färjestad. Det som inte är naturligt med det hela är att han inte ingått i Färjestads talangprogram.

- Vi tror mycket på att Patrik kan spela det här spelet även i Elitserien. Vi har följt honom på nära håll i två säsonger och känner väl till hans kvaliteter, säger sportchefen Thomas Rundqvist i ett pressmeddelande.

JVM-centern från 2008, som var med och föll i den där snöpliga suddenförlusten mot Kanada i Pardubice, hamnade i Bofors efter att ha gjort sin första seniorsäsong i Malmö - dit han kom från Djurgårdens organisation.

15 mål, 24 assist och ett oftast strålande samarbete med succéspelaren och tillika elitserieaktuelle Jacob Blomqvist blev Lundhs facit på 45 matcher för Bofors i Allsvenskan.

I playoff mot Malmö gjorde han ett av lagets mål över de två matcherna.

- Patrik har stor potential i sitt spel.Med sin fart och sin inställning jobbar han hårt varje gång han är på isen, säger Rundqvist vidare.

Lundh är Färjestads första bekräftade nyförvärv inför nästa säsong. Ja, hela Elitseriens första bekräftade nyförvärv inför nästa säsong, för att vara mer exakt.

 

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.