Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Äntligen en målvakt klar för Skellefteå

- 17/03/2010, 15:24 -

Bildbyrån

Skellefteå stod med utgående kontrakt för båda sina målvakter. Inte en optimal situation i mitten av mars efter två säsonger med strålande målvaktsspel.

Att Andreas Hadelöv dessutom hade aviserat för intresse att spela utomlands har säkert också oroat en smula.

Men dagen före slutspelet startar valde Hadelöv att förlänga kontraktet över nästa säsong.

34-åringen, som gjort fem säsonger i Skellefteå, har gjort karriärens kanske bästa säsong i vinter och helt tagit över rollen som etta i kassen. I grundserien spelade han i 50 av de 55 matcherna.

- Hadelöv har inte bara gjort en fantastisk säsong i år, han har även gett laget möjlighet att vinna matcher och ibland vunnit dem på egen hand, säger sportschefen Lasse Johansson till klubbens hemsida.

Hadelöv hade en räddningsprocent på 91,2 i Elitserien i vinter. Snäppet sämre än han hade ifjol. Men å andra sidan hade han karriärlåga 2,38 insläppta mål per match.

- Han är en spelare som inger lugn och trygghet, på och utanför planen. En klok spelare med fina ledarkvalitéer. En sån spelare vill man ha i sin trupp. Därför känns det extra roligt att vi nu följs åt i ett år till.

Hockeysverige.se