Lördag 1 Okt
Stockholm

Han tar över Luleå

Jonas Rönnqvist väntas bli Luleås nye tränare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nu uppges det vara klart att Almtunatränaren Jonas Rönnqvist blir den som tar över som tränare i Luleå efter Roger Rönnberg och Roger Kyrö. Enligt Norrbottens-Kuriren är parterna överens sånär på några små detaljer och uppgörelsen ska presenteras så fort säsongen är över för Rönnqvists nuvarande klubb.

Som spelare gjorde 36-årige Rönnqvist 171 poäng (52+119) på 275 elitseriematcher för Luleå. Efter karriären tog slut 2005 har han bland annat tränat Piteå i division 1 tillsammans med Thomas "Bulan" Berglund innan han tog över Almtuna tillsammans med Bert Robertsson inför förra säsongen. Bägge säsongerna har han lotsat laget till playoff 2.

Spelaren Karl Fabricius, som själv spelade med Rönnqvist för fem år sedan, tror att valet kommer att bli positivt för Luleå.

- Det tror jag är bra. Han har verkligen gjort ett jättebra jobb i Almtuna, så det är nog rätt väg att gå, säger Fabricius till kuriren.nu.

- Han ställer höga krav på och är en otrolig pådrivare, han låg alltid på och krävde förbättring. Det var ett nöje att spela med honom,

Tidningen skriver även att det troligtvis blir Bert Robertsson, Jonas Rönnqvists nuvarande assistent i Almtuna, och J20-tränaren Thomas "Bulan" Berglund som assisterar honom i Luleås bås.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Enroth spikade igen: "Hålla sig cool"

Publicerades: 2 timmar sedan

Danielson: "Vi var aldrig nära"

Publicerades: 3 timmar sedan

Lagen fördömer bråket: "Idiotiskt"

Publicerades: 3 timmar sedan

Norén i toppen – jagar seger i Skottland

Publicerades: 3 timmar sedan

Tedenby linkade ut – tung skada för HV

Publicerades: idag 18:01

Ericsson på Mantorp: Vill försvara Indy 500

Publicerades: idag 18:01

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.