Stockholm

Frölundahjälten hyllar sina medspelare

1 av 2
. Foto: Scanpix
2 av 2

- En bättre passning kan man inte få, säger Niklas Andersson till Nyheter24 efter att ha avgjort den första kvartsfinalen mot Linköping.


Läs mer

3.32 in i sudden slog veteranen Niklas Andersson till och visade att det inte finns något substitut för rutin. Efter en precis pass av Tomi Kallio kunde han prickskjuta in den avgörande pucken i nätet bakom Linköpings målvakt Fredrik Norrena. Efteråt passade han på att hylla sin vapendragare och framspelare.

Vad tänkte du när pucken kom farande mot dig?

- Jag såg direkt vad som skulle kunna ske men sen krävs det ju även att man gör det också. ”Tompa” (Kallio) hittade en liten lucka och jag hade flyt att få in den i mål. Jag hittade den lilla lucka som fanns, det stämde ganska bra i den situationen helt enkelt, säger han tilll Nyheter24.

Ni har spelat ihop ett tag, visste du var pucken skulle komma?

- Skulle inte säga att jag visste det men jag såg ju möjligheten och sen fick jag en perfekt passning av ”Tompa”. En bättre passning kan man inte få.

Vad kände du inför sudden?

- Det var bara att köra på. Att förlora genom att spela passivt är värre än att förlora när man spelar ut. Det gäller att våga vinna också.

Vad tror du om resten av kvartsfinalserien?

- Vi möter ett skickligt lag så det gäller att vi spelar lika bra som vi gjorde de första två perioderna. Det kommer säkert att bli en fruktansvärt tuff match i Linköping. Vi måste kriga så att vi tar minst en av matcherna på bortaplan så det blir tufft.

Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.