Djurgården närmar sig semifinalen efter uppvisningen mot Brynäs.
Djurgården närmar sig semifinalen efter uppvisningen mot Brynäs. - Foto: SCANPIX

Djurgården mosade Brynäs

Djurgården var bättre på allting när Brynäs krossades med 4-0. Nu väntar två hemmamatcher för stockholmarna och med två segrar där är laget klart för semifinalerna.

Det blev inte mycket till match när Djurgården totalt krossade Brynäs på bortais. Stockholmarna vann med hela 4-0 och leder därmed matchserien med 2-1.

Gästerna inledde målskyttet tio minuter in i den första perioden. Jacob Josefsson snodde pucken högt upp i anfallszon innan han snyggt spelade fram till Oscar Eklund, som sköt in matchens första mål.

Ett imponerande och storspelande DIF gjorde dock inga fler mål i de första 20 minuterna. Istället exploderade Hardy Nilsson lag rejält i den kommande mellanperioden.

På power play hittade Mattias Krüger backen  Kyle Klubertanz. Med ett hårt och placerat skott drygade amerikanen ut bortalagets ledning, innan veteranen Nichlas Falck avgjorde matchen med sitt 3-0-mål efter en rejäl tabbe från Jacob Markström i hemmakassen.

Men målkavalkaden slutade inte där. Endast fem minuter senare slog Jimmie Ölvestad till och fullbordade den totala utskåpningen med ett mycket underligt mål, där pucken i en båge letade sig in i mål.

DIF-målvakten Gustaf Wesslau var självklart väldigt nöjd efter matchen.

- Tredje slutspelsmatchen och man får hålla nollan. Det känns bra i magen, säger han till PPV.

Brynäs-tränaren Nicklas Czarnecki ger sin syn på den hopplösa matchen.

– Vi har en ganska bra inledning på matchen, sen växer Dif in i det och tar över mer och mer. I andra perioden kommer det mål med jämna intervaller. Tyvärr blir det avslaget i tredje perioden. Det blev mycket skridskoåkning till ingen nytta, säger Czarnecki.

Djurgården har nu två hemmamatcher och med två segrar där är laget klart för semifinal.