Lubos Bartecko gjorde det avgörande målet i sudden death.
Lubos Bartecko gjorde det avgörande målet i sudden death. - Foto: SCANPIX

Bartecko frälste Färjestad efter sudden-drama

Det tog drygt fyra perioder innan det kom ett avgörande mellan Färjestad och Skellefteå ikväll. Och precis som i lördags i Skellefteå, var det värmlänningarnas spetskedja som klev fram och avgjorde - nu med Lubos Bartecko som siste man på pucken.- Man är trött, men det är bara att ladda om, säger slovaken.


Den här texten hade lika gärna kunnat vinklas till att handla om Skellefteås Johan Forsberg, som med sina tre mål i den tredje perioden, såg ut att bli den store matchvinnaren. Men den konfekten blev den 24-årige forwarden, som bara gjorde 28 allsvenska poäng med Björklöven förra säsongen, blåst på.

- Det här är väl ungefär så tungt som det kan bli. Men vi utnyttjade inte våra powerplay i förlängningen och det är extra viktigt då det är slutspel, säger Forsberg till Canal Plus.

Istället hittar vi hjältarna i Färjestad och återigen var det trion Lubos Bartecko, Jesper Mattsson och Dragan Umicevic som klev fram då laget som bäst behövde det. Mattsson tryckte in kvitteringen till 4-4 med bara dryga minuten kvar.

- Jag hamnade lite i fel position och bestämde mig för att gå på mål, där det fanns en lucka, säger Mattsson om kvällens mest lyckade idé för hans del.

Bartecko matchvinnare

Lubos Bartecko fick under sina år med Luleå var med om att vinna blott tre slutspelsmatcher och gjorde ofta en slät figur då det gällde. Så inte numera. Perfekt frispelad av Dragan Umicevic, rakade slovaken in segerpucken i den andra övertidsperioden.

- Vi vände på spelet snabbt och jag fick en perfekt passning från Dragan, bara att slå in pucken, säger Bartecko.

- Självklart var det här en mycket viktig seger för oss. Det finns inga förluster i en slutspelserie, utan det är först till fyra segrar som gäller. Och vi har två kvar, det är inget firande i sig för det här. Nu är man självklart trött, men det är bara att ladda om batterierna för nästa match direkt.

Under den ordinarie speltiden var Skellefteå dock det bättre laget och Färjestad hade en del tur på sin sida som gjorde att man fick matchen till övertid. Och även en del domslut. Då såväl straffen som föregick 1-1 var tveksam - likväl som en hög klubba på David Rundblad direkt vid 3-3.

- Men jag kan inte stå och skrika om det nu. Det som hänt har hänt och jag måste sammanfatta, gå vidare och fokusera på nästa match, menar Skellefteå-tränaren Hans Särkijärvi.

Som kanske bara har två matcher kvar på sin tid som just Skellefteå-tränare.

Hockeysverige.se

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

1 timme sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

3 timmar sedan
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

3 timmar sedan
Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.