Måndag 29 Nov
Stockholm

Bartecko frälste Färjestad efter sudden-drama

Lubos Bartecko gjorde det avgörande målet i sudden death.
Lubos Bartecko gjorde det avgörande målet i sudden death. Foto: SCANPIX

Det tog drygt fyra perioder innan det kom ett avgörande mellan Färjestad och Skellefteå ikväll. Och precis som i lördags i Skellefteå, var det värmlänningarnas spetskedja som klev fram och avgjorde - nu med Lubos Bartecko som siste man på pucken.- Man är trött, men det är bara att ladda om, säger slovaken.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den här texten hade lika gärna kunnat vinklas till att handla om Skellefteås Johan Forsberg, som med sina tre mål i den tredje perioden, såg ut att bli den store matchvinnaren. Men den konfekten blev den 24-årige forwarden, som bara gjorde 28 allsvenska poäng med Björklöven förra säsongen, blåst på.

- Det här är väl ungefär så tungt som det kan bli. Men vi utnyttjade inte våra powerplay i förlängningen och det är extra viktigt då det är slutspel, säger Forsberg till Canal Plus.

Istället hittar vi hjältarna i Färjestad och återigen var det trion Lubos Bartecko, Jesper Mattsson och Dragan Umicevic som klev fram då laget som bäst behövde det. Mattsson tryckte in kvitteringen till 4-4 med bara dryga minuten kvar.

- Jag hamnade lite i fel position och bestämde mig för att gå på mål, där det fanns en lucka, säger Mattsson om kvällens mest lyckade idé för hans del.

Bartecko matchvinnare

Lubos Bartecko fick under sina år med Luleå var med om att vinna blott tre slutspelsmatcher och gjorde ofta en slät figur då det gällde. Så inte numera. Perfekt frispelad av Dragan Umicevic, rakade slovaken in segerpucken i den andra övertidsperioden.

- Vi vände på spelet snabbt och jag fick en perfekt passning från Dragan, bara att slå in pucken, säger Bartecko.

- Självklart var det här en mycket viktig seger för oss. Det finns inga förluster i en slutspelserie, utan det är först till fyra segrar som gäller. Och vi har två kvar, det är inget firande i sig för det här. Nu är man självklart trött, men det är bara att ladda om batterierna för nästa match direkt.

Under den ordinarie speltiden var Skellefteå dock det bättre laget och Färjestad hade en del tur på sin sida som gjorde att man fick matchen till övertid. Och även en del domslut. Då såväl straffen som föregick 1-1 var tveksam - likväl som en hög klubba på David Rundblad direkt vid 3-3.

- Men jag kan inte stå och skrika om det nu. Det som hänt har hänt och jag måste sammanfatta, gå vidare och fokusera på nästa match, menar Skellefteå-tränaren Hans Särkijärvi.

Som kanske bara har två matcher kvar på sin tid som just Skellefteå-tränare.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela