Stockholm

Frölundastjärnan "Vi måste göra fler mål"

1 av 2
Det blev Frölundaseger - trots missarna.
2 av 2
Det blev Frölundaseger - trots missarna. Foto: Bildbyrån

Linköpings spel i numerärt överläge har hittills i slutspelet varit minst sagt ineffektivt, om Frölunda fortsätter att döda utvisningarna på samma sätt kan det mycket väl bli förlust i kvartsfinalserien för förhandsfavoriten Linköping.- Boxplay fungerar bra säger Frölundas tekningsspecialist Mikael Johansson till Nyheter24.


Läs mer

Linköping har inte lyckats ta tillvara på en enda av Frölundas utvisningar. En bidragande faktor till detta är Mikael Johansson som i sitt jobb som defensiv center kunnat vara med och utmanövrera de tunga och spelskickliga stjärnorna i Linköping.

I hemmamatchen mot Linköping bidrog han även offensivt då han i de avgörande tekningarna till slut lyckades få bak pucken till laget och därmed möjliggjorde Janne Niskalas kvittering med bara 28 sekunder kvar matchen.

- Jag hade förlorat två tekningar på raken mot Joakim Eriksson. Han är en väldigt tekniskt duktig tekare så jag beslöt mig därför att gå på kraft och det gav ju resultat. Det var ju en av de där tekningarna man bara måste vinna, säger Mikael Johansson till Nyheter24.

Johansson hamnade även i en dispyt med det ständiga irritationsmomentet Andreas Jämtin. Det delades ut lite smällar både före och efter avblåsningarna mellan dessa. Grunden till detta gruff ställer sig Johansson frågande till då han fostrades som hockeyspelare i Kållered utanför Göteborg.

- Han åkte runt hela matchen och kallade mig dansk, jag vet inte riktigt vad han fick det ifrån.

I och med att boxplay fungerar så pass bra så är Johansson på det klara med var Frölunda måste förbättra sig om de ska ha en chans i de tuffa bortamatcherna i Linköping.

- Vi måste göra mer mål, det blev onödigt jämnt i kväll.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.