1 av 2
Det blev Frölundaseger - trots missarna.
2 av 2
Det blev Frölundaseger - trots missarna. - Foto: Bildbyrån

Frölundastjärnan "Vi måste göra fler mål"

Linköpings spel i numerärt överläge har hittills i slutspelet varit minst sagt ineffektivt, om Frölunda fortsätter att döda utvisningarna på samma sätt kan det mycket väl bli förlust i kvartsfinalserien för förhandsfavoriten Linköping.- Boxplay fungerar bra säger Frölundas tekningsspecialist Mikael Johansson till Nyheter24.


Linköping har inte lyckats ta tillvara på en enda av Frölundas utvisningar. En bidragande faktor till detta är Mikael Johansson som i sitt jobb som defensiv center kunnat vara med och utmanövrera de tunga och spelskickliga stjärnorna i Linköping.

I hemmamatchen mot Linköping bidrog han även offensivt då han i de avgörande tekningarna till slut lyckades få bak pucken till laget och därmed möjliggjorde Janne Niskalas kvittering med bara 28 sekunder kvar matchen.

- Jag hade förlorat två tekningar på raken mot Joakim Eriksson. Han är en väldigt tekniskt duktig tekare så jag beslöt mig därför att gå på kraft och det gav ju resultat. Det var ju en av de där tekningarna man bara måste vinna, säger Mikael Johansson till Nyheter24.

Johansson hamnade även i en dispyt med det ständiga irritationsmomentet Andreas Jämtin. Det delades ut lite smällar både före och efter avblåsningarna mellan dessa. Grunden till detta gruff ställer sig Johansson frågande till då han fostrades som hockeyspelare i Kållered utanför Göteborg.

- Han åkte runt hela matchen och kallade mig dansk, jag vet inte riktigt vad han fick det ifrån.

I och med att boxplay fungerar så pass bra så är Johansson på det klara med var Frölunda måste förbättra sig om de ska ha en chans i de tuffa bortamatcherna i Linköping.

- Vi måste göra mer mål, det blev onödigt jämnt i kväll.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

1 timme sedan

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

2 timmar sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

2 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

3 timmar sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

idag 12:34
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.