Stockholm

Jens Karlsson på väg tillbaka

Jens Karlsson på väg tillbaka efter överfallet.
1 av 2
Jens Karlsson på väg tillbaka efter överfallet. Foto: Scanpix
2 av 2

Fredrik Norrena avstängd i tre matcher och Jens Karlsson borta i bara två. Detta kan bli resultatet av handgemänget i förra kvartsfinalen mellan Linköping och Frölunda. Nyheter24 kan avslöja att Jens Karlsson återvänder till träning redan på tisdag.- Jag ska pröva att gå på is på tisdag, säger Jens Karlsson till Nyheter24.


Läs mer

Utanför Frölundas omklädningsrum stod en omplåstrad men glad Jens Karlsson och gladdes med sina lagkamrater efter Frölundas 2-1 seger över Linköping. Dessutom verkar det som han hämtat sig snabbare än väntat från Fredrik Norrenas brutala överfall.

-  Läkaren har sagt till mig att jag behöver en veckas vila från och med lördag. Det känns dock bra i huvudet och jag ska pröva att gå på is imorgon (tisdag). Förhoppningsvis kan jag få klartecken att spela redan i match 5, säger Jens Karlsson till Nyheter24.

Jens fick i förra matchen mot Linköping Norrenas klubbhandske i ansiktet och fick ledas av planen med blod över ansiktet.

- Läkaren sa att det var en lättare hjärnskakning. Jag kände redan efter smällen att jag hade koll på läget men hade trots detta svårt att ta mig av isen på egen hand på grund av yrsel.

Om läkaren godkänner Karlsson för spel kan det bli ett välkommet tillskott i Frölundas trupp då även lagkaptenen Joel Lundqvist är skadad och är borta från fortsatt spel i slutspelet.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.