Torsdag 28 Okt
Stockholm

"Hans första tanke är att köra över mig"

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Fredrik Norrerna sänkte Jens Karlsson med klubbhandsken, men nu menar målvakten att det är han som är offret.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LINKÖPING. Efter ett par dagars tystnad har Fredrik Norrena lyft på locket. I en intervju med Dagens Nyheter talar han ut om lördagens incident där han knockade Frölundas Jens Karlsson med klubbhandsken, fick matchstraff och sedermera en tre matcher lång avstängning.

Till tidningen säger han att han "reagerade instinktivt".

- Det kommer ett lätt skott från kanten som jag tar i plocken. Han (Jens) är så långt borta att jag i det läget inte ens tar honom i beaktande utan slappnar av lite eftersom jag har pucken. Han har sex-sju meter på sig att bromsa eller svänga av, men han har inte det i åtanke. Jag känner honom som spelare. Hans första tanke är att försöka köra över mig, säger Norrena till DN.

Finländaren säger också att han tycker att mediebilden av det inträffade har blivit snedvriden. Han menar att det är han som är offret, inte Jens Karlsson.

- De som har kallat det överfall har helt fel. Alla verkar ha glömt vem det var som var initiativtagare till det här, vem som kom in i målgården och vem som försvarade sig.

- Jag kommer aldrig att be om ursäkt för att jag försvarar mig. Däremot är jag naturligtvis olycklig över att konsekvenserna blev att han skadad sig. Det ber jag om ursäkt för, säger Fredrik Norrena.

36-åringen missade måndagens 1-2-förlust i Scandinavium och är avstängd i LHC:s bägge hemmamatcher i kväll respektive på fredag.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela