Lördag 23 Okt
Stockholm

"En korkad utvisning"

Andreas Jämtin krigar framför mål.
Andreas Jämtin krigar framför mål. Foto: SCANPIX

Tre raka powerplaymål satte Linköping i förarsätet. Då drog Andreas Jämtin på sin en kostsam utvisning i anfallszon. Två mål inom loppet av 58 sekunder innebär matchboll Frölunda. - Vi tar en korkad utvisning, då kommer de tillbaka, recenserar Tony Mårtensson Jämtins tilltag.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

LINKÖPING. Frölunda hade gått fram till en 2-0-ledning när Linköpings vanligtvis så vassa powerplay introducerade sig i den andra perioden. Magnus Johansson sköt sitt fjärde slutspelsmål när hans slagskott från blålinjen smet igenom en skymd Johan Holmqvist.

I slutskedet av perioden valde domarparet Ulf Rådbjer och Ulf Rönnmark att dela ut ett kontroversiellt matchstraff på Niklas Andersson sedan denne tacklat Andreas Jämtin i ryggen. I upptakten av den tredje perioden utnyttjade hemmalaget det numerära överläget till att göra både 2-2 (Jan Hlavac) och 3-2 (Tony Mårtensson).

Vid det här laget fanns det inget som tydde på att Frölunda skulle orka resa sig, men Andreas Jämtin bjöd på en gratisbiljett in i matchen när han kort efter ledningsmålet drog på sig en slashingutvsining i anfallszonen. Per-Johan Axelsson tackade för det numerära överläget och klappade in 3-3 med ett slagskott som slank förbi LHC-keepern Christian Engstrand.

Det hann sedan bara gå 56 sekunder innan Tomi Kallio sköt 4-3 via Engstrands plockhandske efter en snabb spelvändning från Frölunda. Skottet såg på intet sätt otagbart ut.

- Jocke (Andersson) mig en bra passning och allt stämmer, jag får en bra träff och pucken går in, säer Kallio till ppv.

"Får inte göra sådana grejer"

LHC kämpade desperat för att ta sig tillbaka in i matchen, men misslyckades. När Tony Mårtensson summerar matchen efteråt kommer han oundvikligen in på Jämtins onödiga utvisning.

- Vi tar en korkad utvisning, då kommer de tillbaka. Vi får inte göra sådana grejer, suckar Mårtensson.

Annars var det Frölunda som hade flest utvisningar, något som Tomi Kallio inte kan låta bli att reagera på.

- Jag är otroligt nöjd med att vi vinner matchen. Vi kämpar ju mot både LHC och domarna. Det kan nog alla som såg matchen hålla med om. Utan alla sina powerplay skulle de inte ha varit med i matchen, hävdar Kallio.

För Linköping är det "do or die" på fredag. Förlust i Cloetta Center och ännu en säsong under Slavomir Leners ledning slutar i fiasko.

- Det är en klyscha, men det är bara att ladda om. Det är en jävligt tuff situation nu när vi måste vinna alla tre matcherna som är kvar, men vi tror på det vi gör, säger Tony Mårtensson.

Tomi Kallio och hans lagkamrater kan sitta lugnare i båten.

- Vi har matchbollar nu och det spelar ingen roll om vi vinner den femte, sjätte eller sjunde matchen. Huvudsaken är att vi vinner en av dem.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela