Måndag 18 Okt
Stockholm

"Han är en råtta på isen"

Ari Vallin är förbaskad på Jimmie Ericsson, eftersom denne enligt Vallin filmade till sig en utvisning.- Han är en "diver", en filmare och en jävla råtta på isen, säger Vallin.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SKELLEFTEÅ. Känslorna svallar vidare i den fysiska kvartsfinalserien mellan Skellefteå och Färjestad. I går kväll var Karlstadlaget bara några minuter från att gå fram till 3-1 i matcher, men en sen utvisning på Ari Vallin  gav Skellefteå ett powerplay där Jimmie Ericsson kvitterade. Yared Hagos  avgjorde sedermera matchen i sudden death.

Samme Jimmie Ericsson var den spelare som Ari Vallin crosscheckade när han blev utvisad 4.11 före slutet av den tredje perioden. Efter matchen var Färjestads finländske back milt sagt upprörd över Ericssons agerande i situationen.

- Han är en "diver", en filmare och en jävla råtta på isen. Domarna vågade inte annat än visa ut mig. Det hände ju framför Skellefteå-fansens ståplats, säger Ari Vallin till nwt.se.

- Jag hade fått två crosscheckingar i ryggen själv. Jag gick in och pushade 21:an (Jimmie Ericsson) lite i ryggen. Han kastade sig direkt och domarna gick på det.

Färjestads tränare Tommy Samuelsson lägger mer skuld på Vallin än någon annan.

- Man kan inte utmana ödet så i det läget. Inte när domarna byter nivå varje period. Vi hade kontroll på situationen. Då får man inte ta en sådan utvisning. Man får inte vara aggressiv i överkant. Skellefteå var inte förtjänt av det här, tycker han.

Ari Vallin säger sig vara revanschsugen. Han tror att Färjestad tar hem morgondagens match.

- Jag är säker på att vi vinner nästa match här. Vi var mycket bättre i dag.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela