Torsdag 21 Okt
Stockholm

Tony Mårtensson bakom LHC:s måste-seger

Slutspelets poängkung klev fram och visade vägen. Det var Tony Mårtenssons smörpassningar som banade väg för Linköpings första bortaseger i slutspelet. Nu blir det en sjunde och avgörande match mot Frölunda.- Vi har haft en skön känsla i laget hela tiden, säger LHC:s stjärncenter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

GÖTEBORG. När Linköping förlorade den fjärde kvartsfinalen hemma i Cloetta Center var Tony Mårtensson alldeles lugn. Han förklarade lugnt och rakryggat att serien på intet sätt var över.

Det var antagligen få som tog honom på orden.

Två matcher senare står han med ett leende på läpparna när han påminns om sina ord efter 3-4-förlusten.

- Det är som jag har sagt hela tiden: vi har haft en väldigt skön känsla i laget hela tiden. Två av matcherna vann de efter förlängning, det var två matcher som vi kunde ha vunnit. Det kunde lika gärna ha stått 3-1 till oss efter den fjärde matchen, säger han till hockeysverige.se.

Nu står det 3-3 i matcher och mycket av det har att göra med Mårtenssons fina spel. I den sjätte kvartsfinalmatchen svarade han för två lika snygga som avgörande framspelningar till mål av Mikael Håkanson.

Snyggast var förarbetet till matchvinnande 3-1. Tony Mårtensson fick pucken centralt, tog sig ut på högerkanten och fick genast två Frölundaspelare på sig. Retfullt enkelt frispelade han "Musse" som satte pucken efter att ha smugit in i den öppna ytan bakom frölundaiterna.

- Jag fick den av Hlavac och båda deras killar hoppar på mig. "Musse" kom skjuten som ur en kanon, säger han om situationen.

Dödade av långt tre-mot-fem-läge

- Vi fick grymt mycket istid i dag och sköter oss som vi ska. Framför allt är jag nöjd med vårt defensiva spel.

Inte minst i boxplay spelade LHC bra. I den andra perioden dödade man av ett tre-mot-fem-läge som var mer än två minuter långt. Fredrik Norrena som var tillbaka efter sin omdebatterade avstängning briljerade med ett par fina räddningar.

- Det var väldigt skönt att döda av det. Vi gav dem aldrig chansen att komma nära oss, säger Norrena som totalt räddade 30 skott.

Nu väntar en sjunde och avgörande match på hemmais på tisdag. Tony Mårtensson har ingen anledning att inte se positivt på den.

- Vi har naturligtvis en bra känsla i laget efter två raka segrar. Det kommer att vara en grym stämning där hemma. Nu kommer allt ner till en match, det är 'do or die', som man säger.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela