- Foto: Bildbyrån

Tony Mårtensson bakom LHC:s måste-seger

Slutspelets poängkung klev fram och visade vägen. Det var Tony Mårtenssons smörpassningar som banade väg för Linköpings första bortaseger i slutspelet. Nu blir det en sjunde och avgörande match mot Frölunda.- Vi har haft en skön känsla i laget hela tiden, säger LHC:s stjärncenter.


GÖTEBORG. När Linköping förlorade den fjärde kvartsfinalen hemma i Cloetta Center var Tony Mårtensson alldeles lugn. Han förklarade lugnt och rakryggat att serien på intet sätt var över.

Det var antagligen få som tog honom på orden.

Två matcher senare står han med ett leende på läpparna när han påminns om sina ord efter 3-4-förlusten.

- Det är som jag har sagt hela tiden: vi har haft en väldigt skön känsla i laget hela tiden. Två av matcherna vann de efter förlängning, det var två matcher som vi kunde ha vunnit. Det kunde lika gärna ha stått 3-1 till oss efter den fjärde matchen, säger han till hockeysverige.se.

Nu står det 3-3 i matcher och mycket av det har att göra med Mårtenssons fina spel. I den sjätte kvartsfinalmatchen svarade han för två lika snygga som avgörande framspelningar till mål av Mikael Håkanson.

Snyggast var förarbetet till matchvinnande 3-1. Tony Mårtensson fick pucken centralt, tog sig ut på högerkanten och fick genast två Frölundaspelare på sig. Retfullt enkelt frispelade han "Musse" som satte pucken efter att ha smugit in i den öppna ytan bakom frölundaiterna.

- Jag fick den av Hlavac och båda deras killar hoppar på mig. "Musse" kom skjuten som ur en kanon, säger han om situationen.

Dödade av långt tre-mot-fem-läge

- Vi fick grymt mycket istid i dag och sköter oss som vi ska. Framför allt är jag nöjd med vårt defensiva spel.

Inte minst i boxplay spelade LHC bra. I den andra perioden dödade man av ett tre-mot-fem-läge som var mer än två minuter långt. Fredrik Norrena som var tillbaka efter sin omdebatterade avstängning briljerade med ett par fina räddningar.

- Det var väldigt skönt att döda av det. Vi gav dem aldrig chansen att komma nära oss, säger Norrena som totalt räddade 30 skott.

Nu väntar en sjunde och avgörande match på hemmais på tisdag. Tony Mårtensson har ingen anledning att inte se positivt på den.

- Vi har naturligtvis en bra känsla i laget efter två raka segrar. Det kommer att vara en grym stämning där hemma. Nu kommer allt ner till en match, det är 'do or die', som man säger.

Hockeysverige.se

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

3 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

3 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.