Linköping vidare till semifinal - Foto: SCANPIX
Jaroslav Hlinka blev tvåmålsskytt.
Jaroslav Hlinka blev tvåmålsskytt. - Foto: SCANPIX

Linköping darrade - men höll undan

Linköping var uträknade när de låg under med 3-1 i matcher. Men de fortsatte att kämpa och knep till slut semifinalplatsen när Frölunda besegrades.

LINKÖPING. Linköping såg ut att gå mot en enkel hemmaseger i den sista och avgörande matchen mot Frölunda.

Jaroslav Hlinka gjorde både 1-0 och 2-0 i den första perioden innan Magnus Johansson drygade ut till 3-0 i mellanperioden.

- De fick en rusch, en kontring, sen slarvade de till det. Jag jobbade hela vägen bakåt och sen hela vägen fram och då öppnade det sig. Vi kom två mot en och gjorde mål, säger Andreas Jämtin, som låg bakom de två första målen, till Canal Plus.

När sedan Fredrik Emvall satte hemmalagets fjärde mål var matchen så gott som död. Men bortalaget ryckte upp sig och fixade första reduceringen med lite mer än fem minuter kvar av den andra perioden.

Men närmare än Tomi Kallios 4-2-mål kom gästerna aldrig, som därmed tappade en klar 3-1-ledning i matcher till 3-4.

- Sen match fem, när vi låg under med 3-1 och vände det, så har det varit ungefär samma känsla hela matchserien, säger Jämtin om deras chanser att vända.

Linköping kommer att ställas mot Djurgården i semifinalen redan på torsdagen.

/
/
/
/

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.