Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Linköping darrade - men höll undan

- 30/03/2010, 22:09 -
Linköping vidare till semifinal
1 av 2

Linköping vidare till semifinal

SCANPIX

Jaroslav Hlinka blev tvåmålsskytt.
2 av 2

Jaroslav Hlinka blev tvåmålsskytt.

SCANPIX

Linköping var uträknade när de låg under med 3-1 i matcher. Men de fortsatte att kämpa och knep till slut semifinalplatsen när Frölunda besegrades.

LINKÖPING. Linköping såg ut att gå mot en enkel hemmaseger i den sista och avgörande matchen mot Frölunda.

Jaroslav Hlinka gjorde både 1-0 och 2-0 i den första perioden innan Magnus Johansson drygade ut till 3-0 i mellanperioden.

- De fick en rusch, en kontring, sen slarvade de till det. Jag jobbade hela vägen bakåt och sen hela vägen fram och då öppnade det sig. Vi kom två mot en och gjorde mål, säger Andreas Jämtin, som låg bakom de två första målen, till Canal Plus.

När sedan Fredrik Emvall satte hemmalagets fjärde mål var matchen så gott som död. Men bortalaget ryckte upp sig och fixade första reduceringen med lite mer än fem minuter kvar av den andra perioden.

Men närmare än Tomi Kallios 4-2-mål kom gästerna aldrig, som därmed tappade en klar 3-1-ledning i matcher till 3-4.

- Sen match fem, när vi låg under med 3-1 och vände det, så har det varit ungefär samma känsla hela matchserien, säger Jämtin om deras chanser att vända.

Linköping kommer att ställas mot Djurgården i semifinalen redan på torsdagen.