Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Karlsson: "Det blir åka av"

- 01/04/2010, 13:08 -
Janne Karlsson är medveten om att det blir ett hårt spel redan från nedsläpp.
1 av 2

Janne Karlsson är medveten om att det blir ett hårt spel redan från nedsläpp.

Scanpix

Yared Hagos menar att det passar Skellefteå att vara underdogs.
2 av 2

Yared Hagos menar att det passar Skellefteå att vara underdogs.

Scanpix

De tidigare fem mötena mellan Skellefteå och HV71 har varit oerhört jämna. Enligt HV-tränaren Janne Karlsson gäller det att "prestera utav bara helsike".

SKELLEFTEÅ. Ingen räknar med annat än stenhård kubbning från start i semifinalmötet mellan HV71 och Skellefteå.

Lagen har spelat fem matcher den här säsongen. Fyra av dom har slutat med uddamålssegrar och vid ett tillfälle drog HV71 ifrån till att vinna med klara två måls marginal.

HV71 hoppas att kunna stå emot från start och få en lika bra start som man fick mot Timrå, där man knäppte till på bortaplan direkt.

- De vill sätta sin prägel direkt. Det förväntar jag mig. Det gäller att vi är beredda och gör jobbet redan från början, säger HV-tränaren Janne Karlsson till jnytt.se.

- Det blir åka av så vi måste prestera utav bara helsike, fortsätter Karlsson som jagar något så unikt på bara fem år föra tre olika lag till SM-final.

Skellefteå har plusstatistik på HV under säsongen och HV71 har bara vunnit en av de fem matcherna på ordinarie tid. Lagets andra seger kom på övertid just i Skellefteå Kraft Arena.

Och i Skellefteå försöker man - förstås - vända det till sin fördel att man slipper favoritskapet.

- Jag tycker vi har spelet bra matcher mot dem hela säsongen. De är väl favorittippade, men det passar oss att vara underdogs, säger Yared Hagos till norran.se.

Hockeysverige.se