Jimmie Ölvestad frälste Djurgården. - Foto: SCANPIX
Det står 2-0 till Djurgården mot Linköping.
Det står 2-0 till Djurgården mot Linköping. - Foto: SCANPIX

Ölvestad matchhjälte efter sudden-rysare

Djurgården var väldigt illa ute mot Linköping och låg under med 2-0 efter två perioder. Men hemmalaget ryckte upp sig och vände och vann efter en riktig sudden-rysare.

STOCKHOLM. Djurgården var väldigt illa ute efter två perioder och låg under med 2-0. Men då ryckte stockholmarna upp sig och bjöd hemmafansen på en show som de sällan kommer att glömma.

Det började som sagt väldigt dåligt för Hardy Nilssons mannar. Linköping tryckte på bra redan från början och körde mer eller mindre över de överrumplade hemmaspelarna.

Det var därför inte heller särskilt konstigt att det var gästerna som tog ledningen. I spel fem mot fyra kunde Jan Hlavac direktskjuta in matchens första mål efter att ha blivit framspelad av Tony Mårtensson.

I den andra perioden skulle samme Mårtensson ännu en gång få glädja de tillresta LHC-supportrarna. Med ett hårt handledsskott tvingade han den storspelande DIF-målvakten Gustaf Wesslau att kapitulera och släppa in det andra målet.

DIF ryckte upp sig

Djurgården gav dock inte upp. I den tredje perioden var det ett helt nytt lag som äntrade isen och som reducerade efter endast 18 sekunder genom Marcus Nilsson, snyggt framspelad av Jimmie Ölvestad.

De nytända hemmaspelarna ryckte upp sig rejält. Det blev inte heller mycket enklare för gästerna när backen Andreas Pihl fick matchstraff för att ha gjort ned Andreas Holmqvist och sedan sedan gestikulerat mot domaren.

Efter ett tungt hemmatryck fick till slut Djurgården utdelning. Den 39-årige veteranen Nichlas Falk tryckte in kvitteringen och tog därmed tillställningen till förlängning.

Nilsson tackade för sist

Väl där var det hemmalaget som drog det längsta strået. Det återstod endast några sekunder kvar av den fjärde perioden och matchen såg ut att gå mot en femte. Men då tackade Marcus Nilsson för sist och frispelade Jimmie Ölvestad, som iskallt placerade pucken högt upp i kassen.

"Jäkla jämn match som vi vann"

Bortatränaren Slavomir Lener var naturligtvis väldigt besviken efter matchen.

- Vi var väldigt självsäkra, men vi lät det bara rinna bort, säger han, och menar att det var det snabba 2-1-målet som tände till hemmaspelarna.

- Det var två trötta lag i en jämn match och det var bara en tidsfråga innan någon skulle göra, inte turmålet, utan det avgörande, fortsatte Lener.

Trots segern var Djurgårdens tränare Hardy Nilsson inte nöjd med lagets insats i de första perioderna och menar att de borde ha kunnat gjort det bättre.

- Det var en jäkla jämn match som vi vann. Men rent spelmässigt i framför allt den första perioden, det kan vi inte vara nöjda med, säger Nilsson.

- Det var som om att det fattades energi i laget. Vi fick inte upp farten som vi vill spela med.

- Det snabba 2-1-målet gav oss lite energi och det kändes som att 3-1 förmodligen skulle bli för tufft för oss. Men det kändes som att vi var mer desperata, fortsätter han.

Djurgården leder därmed matchserien med 2-0 och tog ett steg närmare mot finalen.