Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Matchhjälten: "Ville få upp den så högt som möjligt"

- 03/04/2010, 22:33 -
Jimmie Ölvestad avgjorde matchen.

Jimmie Ölvestad avgjorde matchen.

SCANPIX

Jimmie Ölvestad frälste sitt Djurgården med sitt avgörande 3-2-mål i sudden-death mot Linköping.- Det är jätteskönt, säger han till Nyheter24.

Jimmie Ölvestad såg med en assist och ett mål till att Djurgården kunde vända och vinna mot Linköping i den andra semifinalsmatchen och blev därmed matchhjälte.

- Det är jätteskönt. Egentligen är det skitsamma, bara vi gör det. Men det är naturligtvis jätteroligt, säger Ölvestad till Nyheter24.

Det var Linköping som öppnade bäst och ledde med 2-0 efter två perioder. Men när Marcus Nilsson, framspelad av just Ölvestad, gjorde 2-1 till hemmalaget tappade gästerna greppet och lät DIF komma in i matchen på riktigt igen.

- Linköping börjar helt klart bättre än oss i den första perioden. Vi gör väl en hyffsad andra. Vi skjuter mycket men det händer inte mycket. I den tredje får vi ett mål ganska tidigt och det var naturligtvis skönt. Då slipper vi jaga för mycket.

Varför började det så knackigt för er?

- Jag vet faktiskt inte. Det är svårt att säga. Vi har tagit ledningen i varje match hittills i slutspelet. Nu gjorde vi inte det och vi var inte riktigt alerta.

Vad var det som sades inför den tredje perioden?

- Det finns inte så mycket att säga. Det är bara att gå ut och köra och hoppas att det går bra. Det gjorde vi och jag tycker att vi ryckte upp oss kraftigt. Det var naturligtvis skönt att få det tidiga 2-1-målet och sedan 2-2. Då känner vi att det börjar tippa över till vår fördel.

Med mindre än en halv minut kvar av den fjärde perioden kom Ölvestad helt fri med den storspelande målvakten Fredrik Norrena och satte det avgörande målet.

- Jag ville bara få den så högt upp som möjligt, och det lyckades jag med, avslutar han.

Djurgården leder tack vara segern matchserien med 2-0 över Linköping.