Jimmie Ölvestad avgjorde matchen.
Jimmie Ölvestad avgjorde matchen. - Foto: SCANPIX

Matchhjälten: "Ville få upp den så högt som möjligt"

Jimmie Ölvestad frälste sitt Djurgården med sitt avgörande 3-2-mål i sudden-death mot Linköping.- Det är jätteskönt, säger han till Nyheter24.


Jimmie Ölvestad såg med en assist och ett mål till att Djurgården kunde vända och vinna mot Linköping i den andra semifinalsmatchen och blev därmed matchhjälte.

- Det är jätteskönt. Egentligen är det skitsamma, bara vi gör det. Men det är naturligtvis jätteroligt, säger Ölvestad till Nyheter24.

Det var Linköping som öppnade bäst och ledde med 2-0 efter två perioder. Men när Marcus Nilsson, framspelad av just Ölvestad, gjorde 2-1 till hemmalaget tappade gästerna greppet och lät DIF komma in i matchen på riktigt igen.

- Linköping börjar helt klart bättre än oss i den första perioden. Vi gör väl en hyffsad andra. Vi skjuter mycket men det händer inte mycket. I den tredje får vi ett mål ganska tidigt och det var naturligtvis skönt. Då slipper vi jaga för mycket.

Varför började det så knackigt för er?

- Jag vet faktiskt inte. Det är svårt att säga. Vi har tagit ledningen i varje match hittills i slutspelet. Nu gjorde vi inte det och vi var inte riktigt alerta.

Vad var det som sades inför den tredje perioden?

- Det finns inte så mycket att säga. Det är bara att gå ut och köra och hoppas att det går bra. Det gjorde vi och jag tycker att vi ryckte upp oss kraftigt. Det var naturligtvis skönt att få det tidiga 2-1-målet och sedan 2-2. Då känner vi att det börjar tippa över till vår fördel.

Med mindre än en halv minut kvar av den fjärde perioden kom Ölvestad helt fri med den storspelande målvakten Fredrik Norrena och satte det avgörande målet.

- Jag ville bara få den så högt upp som möjligt, och det lyckades jag med, avslutar han.

Djurgården leder tack vara segern matchserien med 2-0 över Linköping.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ytterligare 1,5 miljarder till gymnastikläkarens offer

Ryska fäktare nobbar OS-kval

3 timmar sedan
Det blir inga ryska fäktare i OS i Paris. Ryssarna bojkottar kvalen till OS.

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

3 timmar sedan
Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

idag 14:58
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

idag 14:42
Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

idag 14:28
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.