Torsdag 20 Jan
Stockholm

Wikegård: "Djurgården tar guld"

Djurgården har imponerat under SM-slutspelet och nu tror Niklas Wikegård att Stockholmslaget räcker hela vägen.- DIF går till final och kanske vinner också, säger han till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. På måndagskvällen tar sig Djurgården an Linköping på bortaplan och före detta DIF-tränaren Niklas Wikegård tror på sitt gamla lag.

- Djurgården kommer bli för tunga för Linköping. Är dessutom Tony Mårtensson småskadad kommer det bli väldigt, väldigt svårt (för Linköping), säger Wikegård till Nyheter24.

Wikegård anser dessutom att Stockholmslaget har potential att gå hela vägen och ta hem guldet.

- Jag tror att DIF går till final och kanske vinner också. Man har ett brett lag, man ett bra tränat lag där isträningarna sköts på ett bra sätt, menar han och fortsätter:

- Hardy Nilsson är fantastiskt viktig för Djurgården, definitivt. Just att det inte blir något jidder, inte fler alternativ i spelet, utan "vi ska göra på det sättet."

I den andra semifinalen ställs HV71 mot Skellefteå, och Wikegård har en klar favorit som han tror kommer få möta Djugården i en eventuell final.

- Jag tror att HV71 blir för svåra för Skellefteå i dag. Jag har ju tippat Skellefteå med hjärtat, för det hade varit kul med ett nytt lag i final, men HV71 är såklart ett bättre lag hockeymässigt.

"Om jag skulle göra comeback som tränare..."

Niklas Wikegård har inte tränat ett ishockeylag sedan han lämnade Djurgården efter säsongen 2004/2005 och under tiden som har gått har han definitivt ändrat mentalitet. Nu förespråkar han ett mer offensivt spel.

- Skulle jag göra comeback som tränare igen skulle jag bara spela offensivt, forechecka, jobba och sätta press så ofta det går. Och gärna spela med fem forwardspar, säger 46-åringen.

Men att göra comeback i Djurgården verkar inte vara aktuellt då nämnde Hardy Nilsson gör ett kanonjobb, samtidigt som verksamheten fungerar lysande.

- Man gör mycket bra i Djurgården och det bästa man gör är att man utvärderar sin egen verksamhet. Man vågar ifrågasätta sig själv, vilket är en jävla jobbig verksamhet att vara i, men viktigt att det är så, tycker Wikegård.

Förutom Nilsson har Wikegård stor respekt för Mats Waltin, som han tror kan göra dundersuccé i Västerås.

- Jag har ruggig respekt för Mats Waltin, han är en fantastisk ledare och det skulle vara kul att se honom i Västerås för jag tror han hade kunnat göra stordåd där, men ingenting händer över en natt.

Vill se 18 lag i Elitserien

Under gårdagen knep Leksand en ytterst tung vinst borta mot AIK i Kvalserien efter att Jussi Pesonen avgjort med sekunden kvar. Niklas Wikegård fanns på plats på Hovet för att följa drabbningen, och han blev minst sagt imponerad.

- Jag såg AIK mot Leksand i går. Underbar atmosfär. Jag såg bara en och en halv period, men AIK kunde lika gärna vunnit den här matchen, men Leksand hade lite tur med sig. Djävulskt tungt att släppa den här poängen på hemmaplan för AIK, säger Wikegård.

Att både AIK och Leksand har organisationen för att klara sig i Elitserien är det inte många som säger emot, men Wikegård tror att Sveriges högstaliga hade mått bra av att ha fler lag.

- Organisationsmässigt och så vidare tror jag att många andra lag kan spela i Elitserien. Jag tycker att 12 lag i Elitserien är lite, varför kan vi inte ha 18? Varför kan vi inte se fler lag möta varandra?, frågar sig Wikegård.

Kommentera
Kopiera länk
Dela