Lördag 4 Dec
Stockholm

Wikegård: "Djurgården får det tufft"

Linköping tog sin första semifinalvinst mot Djurgården i måndags och nu hyllas laget av Niklas Wikegård.- Linköping har ett skickligare lag än Djurgårdagen, säger han till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Djurgården tog två raka segrar över Linköping och såg till synes ut att storma fram mot SM-final. Men på måndagskvällen vek inte Linköping ner sig utan krigade för kung och fosterland.

Man lyckades gå segrande ur striden med stabila 2-0 och reducerade därmed till 2-1 i matcher. Linköpings insats imponerade på Niklas Wikegård, som menar att de har ett bättre lag än Djurgården.

- Linköping har i grund och botten ett skickligare lag än Djurgårdagen, ett mer erfaret lag, både på målvaktssidan, backsidan och forwardssidan, säger han till Nyheter24.

- Men man har inte varit beredd att kriga och spela på det här "neandertalsättet" ibland, eller rättare sagt hela tiden, utvecklar Wikegård.

Visserligen sitter Djurgården i förarsätet inför den fortsatta semifinalbataljen mot Linköping, men Wikegård tror att Stockholmslaget kan få det svårt.

- Linköping gjorde det riktigt, riktigt bra i måndags. Fortsätter man på det sättet kommer Djurgården att få det tufft, menar 46-åringen.

Djurgåden fick smaka på sin egen medicin

Förutom att Linköping verkligen gav allt anser Wikegård att nyckeln till 2-0-segern var att man lyckades plocka bort Djurgårdens stjärnforward Marcus Nilsson från matchen helt och hållet.

- Djurgården har bara ett spel och det är att jobba väldigt hårt, att tackla ännu mer och få ner pucken ännu djupare. Och i måndags gjorde Linköping det bättre än Djurgården, säger Wikegård och fortsätter:

- Det jag vill trycka på är att man kom under skinnet på Marcus Nilsson, skinnet på många av Djurgårdsspelarna.

"Klubbledare har påverkat domarbasen"

Efter att ha hyllat Linköping ändrar Wikegård tonläge och kritiserar de spelare som både under och efter matchen var framme och försökte påverka domaren.

- Jag har själv stått där (i båset) och gnällt, men jag tycker inte om det och jag skulle inte göra om det om jag var ledare igen. Dessutom tycker jag inte domarbasen ska lyssna, då börjar det bli jobbigt, förklarar han.

- Och jag vet genom åren att många klubbledare har hållit på och ringt och försökt påverka domarbasen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela