Gustaf Wesslau räddade Djurgården.
Gustaf Wesslau räddade Djurgården. - Foto: SCANPIX

Wesslau: "Blev en del idioträddningar"

Timmy Petterssons avgörande gav Djurgården 3-1 i matcher mot Linköping. Men utan en viss Gustaf Wesslau hade det förmodligen aldrig blivit någon sudden death.- Det blev en del idioträddningar, helt klart, säger den storspelande målvakten till Nyheter24.


STOCKHOLM. Djurgårdens matchhjälte i sudden death hette Timmy Pettersson.

Men om det inte vore för målvakten Gustaf Wesslau, som matchen igenom svarade för smått makalösa räddningar, hade hemmalaget aldrig vunnit i kväll.

Kanske var det till och med 25-åringens bäst match i karriären.

– Det vet jag inte. Jag är väl hållit nollan någon gång (skratt). Men det blev lite idioträddningar, helt klart, säger Wesslau till Nyheter24 efter matchen.

Han stoppade Andreas Jämtin och Jaroslav Hlinka med två extra grymma räddningar. Vid Hlinkas helt öppna läge i den tredje perioden kastade han sig likt en fotbollsmålvakt från den ena stolpen till den andra och stoppade skottet med plockhandsken.

På Jämtins friläge var det också plocken som var framme.

– Jag tänkte inte så mycket. Jag försökte bara att ta pucken, hade jag tänkt hade jag tagit för lång tid på mig.

Har du gjort någon värre räddning någonsin?

– Det vet jag inte. Jag gjorde ju någon uppe i Luleå på (Per) Ahlbrandt. Det var väl ett liknande läge. Men jag tror inte det. Inte under semifinalerna i alla fall.

Sammanlagt svarade Wesslau för 39 räddningar. I morgon kan han ta Djurgården till final vid en vinst.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

2 timmar sedan

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.