FBK-tränare träffad av puck

- 07/01/2009, 15:03 -

Tommy Samuelssons träffades av en puck i huvudet under träning och fick föras till sjukhus.

Färjestadstränaren Tommy Samuelssons träffades på onsdagen av en puck i huvudet på lagets träning och fick föras till sjukhus. Det var en puck som skulle rensas ur ena zonen och som gick via plexiglaset och vidare på den orangea kanten. Tommy stod mitt framför spelarbåset och pucken träffade honom i huvudet.

– Jag såg att Sevc var på väg att rensa undan så jag flyttade lite på mig. Men sen tog pucken inte riktigt den bana jag trodde utan den touchade den övre delen av sargen och studsade rakt ut mot mig. Jag hann inte få upp händerna som skydd i tid, förklarar Samuelsson för Värmlands Folkblad.

Det hela såg otäckt ut – blodet forsade från tränarens tinning.

– Det blödde väldigt kraftigt eftersom pucken skadade ett blodkärl i huvudet. Innan ambulansen kom fick jag första hjälpten av en sjukvårdskunnig brandskårsman i laget. Han lade ett tryckförband, berättar Tommy Samuelsson till Nya Wermlands-Tidningen.

Han syftar på tränarkollegan Perra Johnsson, som tidigare har jobbat som brandmästare i Karlstad. Det är ingen fara med Tommy Samuelsson, men han lär nog fundera på om det är läge att bära hjälm på träningarna i fortsättningen.

– De sydde sju stygn på sjukhuset innan jag fick åka hem. Jag har ont i skallbenet nu men jag tror inte jag fick en hjärnskakning, säger Samuelsson till Nya Wermlands-Tidningen.

Skrivet av: