Torsdag 2 Dec
Stockholm

Finalisterna förlänger med backtrio

Alexander Deilert är en annan.
1 av 3
Alexander Deilert är en annan. Foto: SCANPIX
David Printz är en av de som förlänger med Djurgården.
2 av 3
David Printz är en av de som förlänger med Djurgården. Foto: SCANPIX
Och Andreas Holmqvist är en tredje.
3 av 3
Och Andreas Holmqvist är en tredje. Foto: SCANPIX

Djurgården förlänger med David Printz, Andreas Holmqvist och Alexander Deilert.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Långledigt för Djurgården. Då passar succéklubben på att förlänga lite kontrakt.

Tre backar har förlängt sina kontrakt lagom till helgen. Alla med två säsonger.

- Det är riktigt kul att de stannar i Djurgården minst två säsonger till. När det gäller tillgång på bra spelare är backsidan svårare än forwards, så detta känns riktigt bra, säger Djurgårdens sportchef Janne Järlefelt till klubbens hemsida.

Det rör sig om David Printz, Andreas Holmqvist och Alexander Deilert.

Järlefeldt hyllar sina backar. Andreas Holmqvist får bland annat beröm för sin utveckling i det defensiva spelet (+22 under säsongen) som delvis har sin förklaring i att man löst hans andningsproblem som hämmat honom tidigare.

- Han har fått bukt på vissa medicinska problem som gjort att han kan träna hårdare med bättre återhämtning, detta tack vare vårt utomordentliga medical team och fystränare, menar Järlefeldt.

I 21-årige Deilert ser man stor potential i framtiden trots att han mestadels spenderat den här säsongen utlånad till Mora.

Där pekar Järlefelt på att Deilerts avslutade golfsatsning (han var ytterst lovande golfare tidigare) bidragit till att man ser en ljus framtid.

- Deilert har sedan han lämnade sin golfsatsning och koncentrerat sig på att främst träna upp sin fysiska styrka tagit steg för steg till att bli en elitback. Via utlåning till både Norge och Allsvenskan har han skaffat sig rutin på seniornivå. Med ytterligare en bra försäsongsträning tror vi att han slår sig in på en ordinarie plats i truppen till kommande säsong.

Sedan tidigare har Djurgården redan backkontrakt med Marcus Ragnarsson, Kyle Klubertanz och Oscar Eklund från årets trupp och står redan nu alltså ytterst väl förberedda för kommande säsong med sin backsida.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela