Här är Luleås tränartrojka

- 14/04/2010, 15:54 -

Bildbyrån

Luleå laddar om inför nästa säsong med en nykomponerad tränarbas.

LULEÅ. Tillsammans har de gjort över 1 600 elitseriematcher i Luleåtröjan. Nu ska Jonas Rönnqvist, Roger Åkerström och Thomas "Bulan" Berglund gör sitt yttersta för klubben även utanför isen.

- Det är en dröm som går i uppfyllelse att få detta fina förtroende, säger Rönnqvist, som blir huvudtränare för Luleå Hockey.

Att Jonas Rönnqvist skulle ta över Luleå Hockey har det tisslats om hela säsongen, men det var först på onsdagen som det slutgiltiga beskedet kom. Efter att ha gjort succé under två säsonger med Almtuna vänder 36-åringen nu hem till Norrbotten för att leda klubben han själv gjorde 275 elitseriematcher för.

Vid sin sida får han två Luleåprofiler som har ännu mer erfarenhet av att spela för Luleå. Det handlar om den tidigare backen RRoger Åkerström (690 elitseriematcher för Luleå) och ex-forwarden Thomas "Bulan" Berglund (669 matcher), som har tränat Luleås J20-lag den gångna säsongen och som tidigare tränade division 1-laget Piteå tillsammans med Rönnqvist.

"Det är en dröm som går i uppfyllelse att få detta fina förtroende och det är en jättestor ära att få tag mig an denna utmaning som jag ser som ett av de finaste tränaruppdragen i Idrotts-Sverige. Att få leda Norrbottens hockeystolthet tillsammans med mina tidigare lagkamrater som jag har stort förtroende för och jag vet att de kommer att göra ett professionellt jobb", säger Rönnqvist i ett pressmeddelande från Luleå Hockey.

Luleå missade slutspel den gångna säsongen och tränarduon Roger Rönnberg och Roger Kyrö lämnade sina uppdrag. Sportchefen Lars "Osten" Bergström hoppas att den nya tränartrojkan ska ge laget en nytändning.

"Det är jätteroligt att tre norrbottenskillar som också har gjort fantastiska spelarkarriärer i klubben och även under sin tid som spelare var profilstarka ledare, får förtroendet och tar sig an denna utmaning. Det känns som de tillhör Hockeysveriges intressantaste framtidstränare. Vi hoppas att Luleå Hockey tillsammans med tränarna når en positiv sportslig utveckling", säger "Osten".

Hockeysverige.se